17 / 05 / 2024

Kocaeli Huzurevinin duvarı mı çöktü

Kocaeli Huzurevinin duvarı mı çöktü

Kocaeli Huzurevi'nin yan tarafında bulunan inşaat çalışması sırasında oluşan toprak kayması nedeniyle istinat duvarı çöktü. Huzurevi sakinlerinden 38 yaşlı ailelerinin yanına, 54 yaşlı da Gündoğru Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

Bir haftada 3 istinat duvarı çöktü! Uzman isim uyardı! Eski istinat duvarlarını gözlem altına almalıyız

Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erdoğan, Kocaeli'de bir haftada 3 farklı istinat duvarının çökmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Kocaeli'deki tehlikeli binalar tek tek yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile tehlikeye neden olan Tekel Duvarı’nın yıkımını gerçekleştirdi.

Kocaeli Kent Meydanı'nda son durum!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte hayata geçirdiği Kent meydanı ve katlı otopark projesi için 17 metre derinliğinde istinat duvarı inşa etti.

Kocaeli Çayırova Özgürlük Caddesi yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova’daki bir caddeyi daha yeni yüzüne kavuşturuyor. Kocaeli Çayırova Özgürlük Caddesi üzerinde belli bölgelerde 4 bin 500 metreküp taş duvar imalatı yapıldı.

Kocaeli Kefken Limanı’nda çevresi düzenlemesi yapıldı!

Kocaeli'deki Kefken Limanı’ndaki çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Yol güzergahlarına toplam 372 metreküp taş duvar örüldü.

Kocaeli eski Seka Kağıt fabrikaları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Eski Seka Fabrika alanı içinde yer alan 2.ve 3. Kağıt Fabrikası şeklinde adlandırılan yapılarda dış cephe ve çatı tadilatı yapıyor. Çalışma kapsamında çatı imalatları ve duvar söküm işlemleri sürüyor.

Kocaeli Huzurevi'nin istinat duvarı çöktü!

Kocaeli Huzurevi'nin yan tarafında bulunan inşaat çalışması sırasında oluşan toprak kayması nedeniyle istinat duvarı çöktü. Huzurevi sakinlerinden 38 yaşlı ailelerinin yanına, 54 yaşlı da Gündoğru Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

Kocaeli Çoban Mustafa Camii'nde son durum ne?

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki tarihi Çoban Mustafa Camii duvarına konulan mermerlere yerleştirilen pisuvarlar söküldü. Tarihi dokunun yeniden ortaya çıkarılması için çalışmalar başlatıldı.

Kocaeli'de istinat duvarı çöktü!

Kozluk Mahallesi’nde meydana gelen olayda bir apartmanın girişinde bulunan istinat duvarı çöktü. Apartman girişi çöken duvar nedeniyle kapanınca evde mahsur kalanları itfaiye ekipleri kurtardı.

Karamürsel'de istinat duvarı çöktü!

Kocaeli Karamürsel Kayacık Mahallesi’nde D-130 karayoluna bakan istinat duvarı, kayan toprakla birlikte yıkıldı. Toprak ve taş parçalarının karayoluna inmemesi olası bir faciayı da önlemiş oldu.

İzmit'te istinat duvarı çöktü!

Kocaeli Serdar Mahallesi Şehit İlyas Bayraktutar Sokak'ta bulunan yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, son günlerde bölgedeki yağışların da etkisiyle çöktü. Belediye ekipleri, söz konusu sokakta çalışma başlattı.

Kocaeli'de istinat duvarı çöktü!

İzmit ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarı çöktü. Olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri, yolu araç trafiğine kapatarak önlem aldı.

Kocaeli Tavşanlı Köyü’nün Çeşmeler mevkii düzenlendi!

Kocaeli Gebze’nin Tavşanlı Köyü Çeşmeler mevkiinde düzenleme yapan Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, mevcut çeşmenin duvarını kayrak adı verilen taş plakalarla kapladı.

Kocaeli Huzurevinin duvarı mı çöktü Haberi

Kocaeli Huzurevinin duvarı mı çöktü

Turgut Mahallesi Huzurevi Sokakta bulunan 92 yaşlının kaldığı Kocaeli Huzurevi yanındaki bir inşaatta meydana gelen toprak kayması nedeniyle istinat duvarı çökerek Huzurevinin duvarına devrildi. Huzurevi sakinleri panik yaşarken tedbir amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kontrolünde 38 yaşlı ailelerinin yanına izinli olarak gönderilirken 54 yaşlı da Gündoğru Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada tedbir amaçlı huzurevinin tahliyesinin gerçekleştirildiği belirtilirek şöyle denildi:


“Kocaeli Huzurevi binamızın arka kısmanda bulunan arsada devam eden inşaata ait olan istinat duvarında oluşan deformasyon sabah 09.00 sularında tespit edilmiştir. Mevcut tehlike arz eden durum kontrolü için İzmit Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Afad İl Müdürlüğüne haber verilmiştir. İlgili birimlerden gelen ekiplerce durum yerinde tespit edilmiş ve yapılan tespitler sonucu...