02 / 05 / 2024

Kocaeli Huzurevi'nin istinat duvarı çöktü!

Kocaeli Huzurevi'nin istinat duvarı çöktü!

Kocaeli Huzurevi'nin yan tarafında bulunan inşaat çalışması sırasında oluşan toprak kayması nedeniyle istinat duvarı çöktü. Huzurevi sakinlerinden 38 yaşlı ailelerinin yanına, 54 yaşlı da Gündoğru Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.



Turgut Mahallesi Huzurevi Sokakta bulunan 92 yaşlının kaldığı Kocaeli Huzurevi yanındaki bir inşaatta meydana gelen toprak kayması nedeniyle istinat duvarı çökerek Huzurevinin duvarına devrildi. Huzurevi sakinleri panik yaşarken tedbir amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kontrolünde 38 yaşlı ailelerinin yanına izinli olarak gönderilirken 54 yaşlı da Gündoğru Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada tedbir amaçlı huzurevinin tahliyesinin gerçekleştirildiği belirtilirek şöyle denildi:


“Kocaeli Huzurevi binamızın arka kısmanda bulunan arsada devam eden inşaata ait olan istinat duvarında oluşan deformasyon sabah 09.00 sularında tespit edilmiştir. Mevcut tehlike arz eden durum kontrolü için İzmit Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Afad İl Müdürlüğüne haber verilmiştir. İlgili birimlerden gelen ekiplerce durum yerinde tespit edilmiş ve yapılan tespitler sonucu tedbir amaçlı olarak binanın boşaltılmasına karar verilmiştir.


Bunun üzerine tahliye planına uygun olarak kurumumuzda kalan yaşlılarımızdan ailesi yanına izinli gidebilecek 38 yaşlı ailelerine izinli olarak gönderilmiş. Kalan 54 yaşlımız ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz diğer kuruluşlarına misafir olarak yerleştirilmiştir. Kurumumuzda kalan yaşlılarımız, yaşanan olaydan dolayı herhangi bir sağlık sorunu yaşamamışlardır” şeklinde yazılı açıklama yapıldı.


Sözcü


Geri Dön