19 / 05 / 2024

Kocaeli ihracat oranları

Kocaeli ihracat oranları

Sanayi kenti Kocaeli, ocakta en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında performansını geçen yılın aynı dönemine göre en çok arttıran il oldu.

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve ihracat oranlarıyla öne çıkan şirketler karlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından ihracat oranı yüzde 70’in üzeride olan şirketlerin listesini paylaştı.

TÜİK: Ağustosta ihracat yüzde 1,6 arttı, ithalat yüzde 6,9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayının ihracat ve ithalat oranlarını açıkladı. Söz konusu verilere göre ağustosta ihracat arttı, ithalat azaldı.

Çimento sektörü ihracata yöneldi!

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, iç pazarda yaşanan daralma sonucunda sektörün ihracatta faaliyet göstereceğini açıkladı. Nemli, Bursa Çimento olarak yeni pazarların da etkisiyle ihracat oranlarını yüzde 10’un üzerine çıkacağını ifade etti.

Katkı Paylı Konut Kredisi faiz oranları yüzde 0,79’a düştü!

Kocaeli Ticaret Odası ile Ziraat Bankası arasında, KOTO üyesi müteahhit firmalarının müşterilerine kullandırması için imzalanan Katkı Paylı Konut Kredisi’nin faiz oranları yüzde 0,79’a geriledi.

İhracatta en iyi çıkış Kocaeli'nden!

Sanayi kenti Kocaeli, ocakta en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında performansını geçen yılın aynı dönemine göre en çok arttıran il oldu.

Kocaeli'den 11.4 milyar dolarlık ihracat yapıldı!

Sanayi kenti Kocaeli, yılın 11 aylık döneminde 11,4 milyar dolarlık ihracata imza attı. Kentten yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 75'ini kimya ve otomotiv firmaları gerçekleştirdi

İhracatçının yeni rotası İran pazarı!

Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması tekstil, mobilya, otomotiv, gıda ve beyaz eşya sektörlerinde öne çıkan Bursa ekonomisini heyecanlandırdı. Sektör temsilcileri, önümüzdeki yıl itibariyle ihracat oranlarında artış öngörüyor

Kocaeli'nin ihracatı 10 milyar doları aştı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-ekim dönemindeki 10 milyar 537 milyon 41 bin dolarlık ihracat, bu yılın aynı döneminde yüzde 2,6 azalarak 10 milyar 261 milyon 713 bin dolar oldu.

Ağustos ayında Kocaeli’den 874 milyon dolar ihracat gerçekleşti!

TİM Ağustos ayı ihracat rakamını açıkladı. TİM’in açıklamasına göre Ağustos ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 artışla 11 milyar 73 milyon dolar oldu.

Ayhan Zeytinoğlu: Kocaeli'nin ihracatının artmasını bekliyoruz!

Kocaeli Gümrüklerine göre Ağustos ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,4 artarak 1,2 milyar dolar oldu. İhracat Temmuz ayına göre ise yüzde 33 azaldı. İthalat yüzde 6,3 artarak 4,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Kocaeli 8,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, geçen yıl ocak-ağustos döneminde 8 milyar 553 milyon 275 bin dolar olan kentten ihracat, bu yılın aynı döneminde yüzde 5 azalarak 8 milyar 117 milyon 238 bin dolara geriledi.

Doğu Marmara'da en fazla konut Kocaeli'de satıldı!

Ülkenin ihracatına ve istihdama önemli katkısı olan bölgedeki konut satışları yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre hız kesti. Bu dönemde, en fazla konut sanayi kenti Kocaeli'de satıldı.

Kocaeli'de firmalar son zamanlarda kat karşılığı arsa arıyor!

Son dönemde Kocaeli'de inşaat firmaları arsaya para vermek yerine, yapacakları inşaattan belli bir oranda arsa sahibine pay vermeyi tercih ediyor.Peki bölgedeki kat karşılığı arsa oranları nedir, nereler tercih ediliyor?

Kocaeli ihracat oranları Haberi

Kocaeli ihracat oranları

Sanayi kenti Kocaeli, ocakta en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında performansını geçen yılın aynı dönemine göre en çok arttıran il oldu. 


Türkiye'nin ocak ihracatı, yüzde 9 azalmasına rağmen sanayi kenti Kocaeli'nin performansında yüzde 8'lik artış gerçekleşti. 


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, kentin geçen yılın ocak ayında 844 milyon 709 bin dolar olan ihracatı, yüzde 8,2 artarak 913 milyon 915 bin dolara yükseldi. Kocaeli, bu rakamla ihracat liginde İstanbul'un ardından ikinci sırada yer aldı. 


Kentten ihracatın yüzde 76'sını otomotiv ve kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalar gerçekleştirdi. 


En fazla ihracat, 384 milyon 400 bin dolarla otomotiv sektöründe yapılırken, ikinci sıradaki kimya endüstrisinin ihracatı 310 milyon 239 bin dolar olarak kayıtlara geçti. 


Demir ve demir dışı metaller sektörü, 49 milyon 933 bin...