08 / 05 / 2024

Kocaeli İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı toplantı

Kocaeli İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı toplantı

Kocaeli İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Koordinasyon sağlamayı amaçlayan toplantı kapsamında Planlama Şube Müdürlüğü tarafından 2013 yılındaki faaliyetlerle ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

Kocaeli, Van ve Kahramanmaraş'ta 621 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık arsa fırsatı!

Kocaeli, Van ve Kahramanmaraş'ta yer alan 4 adet arsa satılıyor. Belediyeler resmen ihale tarihini ve fiyatları açıkladı. İşte arsa satışları ile ilgili detaylar... 

Mardin Ensar ve Saraçoğlu mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Artuklu ilçesi Ensar ve Saraçoğlu Mahallelerinin Kentsel Dönüşüm projesinde projelendirme süreci başladı...

Boğazkent Kentsel Yapı İmar Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Boğazkent Kentsel Yapı İmar Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yunüs Öztepe tarafından kuruldu.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Bölgesel Ekonomik Görünüm raporunu açıkladı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, faaliyet gösterdiği ekonomilerin bu yıl yüzde 3,5 daralmasının, 2021 yılında ise yüzde 4,8 büyümesinin beklendiğini duyurdu.

Kocaeli AMATEM ve ÇEMATEM inşaatında durmak yok!

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'nin batısında inşa edilen AMATEM ve ÇEMATEM projesinin yapımı hızla sürüyor. Alkol ve uyuşturucu ile çocuk ergen madde bağımlılarının tedavi göreceği merkezin bu yılın sonunda hizmete açılacak.

Sincan Belediyesi'nden 'E-Eksper' ve 'E-İskan' hizmeti!

Sincan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün verdiği desteklerle hizmet erişim alanını hızla genişletiyor. E-Eksper” ve  “E-İskan” uygulamaları büyük kolaylıklar sunuyor.  

Sakarya Büyükşehir Belediyesi büfe ve dükkan kiralıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, 1 büfe ve 2 dükkan için kiralama ihalesi yapacak.

Ata GYO Kocaeli, Kayseri ve Nevşehir'deki gayrimenkullerin değerlemesini yayınladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli/Gebze, Kayseri/Talas ve Nevşehir ilindeki gayrimenkullere ilişkin değerleme raporlarını yayınladı...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 1 milyar euro yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Suma Chakrabarti, yıl sonuna kadar Türkiye'de 1 milyar euro yatırım amaçladıklarını ifade etti.

Gürkan Akgün İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde yeni görevlendirmeler yapıldı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na Gürkan Akgün getirildi.

İmar ve ruhsat müdürleri Mezitli'de toplandı!

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin İmar ve Şehircilik ile İnşaat Ruhsat Müdürlüğü yöneticileri sorunları ve çözüm yollarını aramak için bir araya geldi.

Kocaeli Kongre ve Kültür Merkezi tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Mannesmann Boru Fabrikası binalarını mevcut malzemelerle yenileyerek yaptırdığı Kongre ve Kültür Merkezi inşaatını tamamladı.

Kocaeli Kabakoz ve Barbaros Mahalleleri taşınıyor!

Kocaeli Büyükşehir Meclisi’nde gündem maddelerinin tartışıldığı sırasında muhalefetin görüşlerini yanıtlayan Başkan Tahir Büyükakın, 'Kent Konut artık lüks konut üretmeyecek. Kabakoz ve Barbaros mahallelerindeki mağduriyeti gidermek için sosyal konut yapacağız' dedi.

Kocaeli İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı toplantı Haberi

Kocaeli İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı toplantı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’na bağlı müdürlükler tarafından iki haftada bir düzenlenen koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Müdürlükler arasında bilgi ve koordinasyonu sağlamayı amaçlayan toplantı kapsamında Planlama Şube Müdürlüğü tarafından 2013 yılındaki faaliyetlerle ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.



YETKİ VE SORUMLULUKLAR ELE ALINDI


Toplantıda Büyükşehir Meclisi’nin 14 Şubat 2013 tarih ve 61 sayılı kararı ile kabul edilen İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin 6. maddesi kapsamında tanımlanmış olan Şehir Planlama Şube Müdürlüğü’nün görev, yetki ve sorumluluklarına değinildi. Müdürlüğe bağlı Nazım Plan Yapım Şefliği ve Plan Yapım Şefliği’nin 2013 yılı içerisinde yaptığı işlerden örnekler sunuldu. Şefliğin yapmakla yükümlü olduğu işler de ele alındı.


Kocaeli Büyükşehir...