29 / 04 / 2024

Kocaeli AMATEM ve ÇEMATEM inşaatında durmak yok!

Kocaeli AMATEM ve ÇEMATEM inşaatında durmak yok!

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'nin batısında inşa edilen AMATEM ve ÇEMATEM projesinin yapımı hızla sürüyor. Alkol ve uyuşturucu ile çocuk ergen madde bağımlılarının tedavi göreceği merkezin bu yılın sonunda hizmete açılacak.



Kocaeli Valiliği’nin isteği üzerine Sağlık Bakanlığı'nca yapılması kararlaştırılan AMATEM (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi) ile ÇEMATEM (Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Merkezi) ihalesi geçtiğimiz yıl düzenlenmişti. İhaleyi kazanan İzmitli Gök-Yol İnşaat firması, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi dışında batı bölgesinde kalan, Orman Bakanlığı'nın bedelsiz tahsis ettiği 25 dönüm arsa üzerindeki merkezin yapımına geçtiğimiz aylarda başladı. İki ana binadan meydana gelecek merkez, 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

80 YATAK KAPASİTELİ

Özgür Kocaeli'den Cemalettin Öztürk'ün haberine göre; İzmit’e kuşbakışı bakan noktada inşaatı süren Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi(AMATEM) 50 yatak kapasiteli; Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Merkezi (ÇEMATEM) ise 30 yatak kapasitesine sahip olacak. Her iki merkezde alkol ve uyuşturucu madde bağımlılarının tedavisi ve rehabilitasyonu olacak. Merkez Kocaeli dışındaki komşu illerdeki madde bağımlılarına da hizmet sunacak.

SOSYAL TESİSLER DE VAR

AMATEM-ÇEMATEM merkezinde tedavi altına alınanlar için her türlü sosyal olanaklar da sunuluyor. İki ayrı bloktan meydana gelen merkezde her türlü sosyal donatı alanları da var. Merkezin içerisinde kafeterya, açık ve kapalı spor salonu, yürüyüş parkurları  da yer alıyor. Bu yılın sonunda tamamlanması planlanan merkezin işletmesi Kocaeli Üniversitesi tarafından yürütülecek.
 


Geri Dön