02 / 05 / 2024

kocaeli kartepe çarpık kentleşme

kocaeli kartepe çarpık kentleşme

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yapıların mevzuata uygun hale getirilmesi adına yeni yapıları ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanması için kontrolleri elden bırakmıyor.

Zeray İnşaat'tan Kocaeli Sağlık Kent Konutları ihalesi açıklaması!

Zeray İnşaat  ‘’Kocaeli Kartepe Sağlık Kent Konutları ihalesi’’ sürecinde yaşananlar hakkında bir açıklama yaptı. İşte Zeray İnşaat'ın o açıklaması...

Kocaeli Kartepe Sağlıkkent konutları ihalesi 23 Kasım'da!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe'de hayata geçirilen Sağlıkkent konutları için ihale tarihi belli oldu. Projenin ihalesi 23 Kasım'da yapılacak. 

Kocaeli Kartepe teleferik ihalesi 26 Şubat'ta! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarafından hayata geçirilen Kartepe Teleferik hattı ihalesi 26 Şubat Cuma günü yapılacak. 

Kocaeli Kartepe İHL Spor Salonu’nun inşaatı tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu inşaatının dış cephesi tamamlandı

Kocaeli Kartepe İstasyon Cami tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe İstasyon Cami'nin inşaatını tamamlıyor.

Kocaeli'de hızlı sanayileşme ile çarpık kentleşme sorunu!

Kartepe Zirvesi'nde "Küreselleşme ve Şehirleşme" oturumunda konuşan Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'nin Türkiye'nin en büyük ikinci sanayi kenti olduğunun bilgisini verirken,sanayileşmeye bağlı göçün çarpık kentleşmeye yol açtığını söyledi...

Kocaeli Kartepe Yarı Olimpik Yüzme Havuzu şekilleniyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun inşaatını tamamlıyor.

Kocaeli Kartepe'ye kültür merkezi müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyhükşehir Belediyesi, Kartepe Uzuntarla'da yeni bir kültür merkezi inşa edecek.

Kocaeli Kartepe'ye dev kent meydanı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe'ye dev bir kent meydanı inşa ediyor.

Kocaeli'deki çarpık kentleşme sorunu meclis gündeminde!

Kocaeli'deki çarpık kentleşmenin etkileri ve önlemleri hakkında CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan öncülğünde Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi..

Kocaeli Kartepe’ye bir spor salonu daha geliyor!

Kocaeli Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi kapalı spor salonu yapım işi ihalesi 11 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kocaeli Kartepe'de 8.9 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Kocaeli Kartepe Belediye Başkanlığı tarafından 2 gayrimenkul satışa sunuluyor. İhale, 20 Temmuz'da gerçekleşecek..

Kocaeli Büyükşehir'den satılık 5 konut!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3'ü Karamürsel, 2'si Kartepe’deki Kent Konut projesinde bulunan 5 konutu satıyor.

kocaeli kartepe çarpık kentleşme Haberi

kocaeli kartepe çarpık kentleşme


Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yapıların mevzuata uygun hale getirilmesi adına yeni yapıları ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanması için kontrolleri elden bırakmıyor. Yapılan kontrollerle ilçede çarpık kentleşmenin önüne geçen ekipler, imara ya da projesine aykırı davrananlara da müdahale ediyor.


Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Kasımoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatları doğrultusunda cazibe merkezi olan Kartepe’de kentsel yapılaşmanın günümüz şartlarına uygun bir şekilde gerçekleşmesi doğrultusunda çalışmalarda bulunduklarını hatırlattı. Kasımoğlu, bu kapsamda yapı ruhsatı alınmasından itibaren yapının ve fenni sorumluluğu alan yapı denetim firmalarının yapıyı ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanmasını kontrol ettiklerini kaydetti.


Aykırı Yapılara Geçit Yok


Bu çalışma çerçevesinde ilçe genelinde denetimlerinin sürdüğünü belirten Kasımoğlu, yapım aşamasında tespit edilen imara ya da projesine aykırı davrananlara da müdahale edildiğine...