28 / 04 / 2024

Kocaeli Kartepe'ye dev kent meydanı!

Kocaeli Kartepe'ye dev kent meydanı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe'ye dev bir kent meydanı inşa ediyor.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ilçesinde kent meydanı çalışması yapıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ndeki yapımı süren kent meydanı çalışmaları 30 bin metrekarelik alanda gerçekleştiriliyor. Kartepe Kent Meydanı Gebze, Dilovası, Başiskele, Karamürsel ve İzmit’ten sonra ilçelere inşa edilen altıncı meydan olacak. Kent meydanı çalışması Kartepe Belediyesi Hizmet Binası ve Kaymakamlık Binası’nı kapsayacak şekilde gerçekleştiriliyor.

SAHA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR


Saha çalışmaları süren meydanda stabilize serim işleri ve menfez betonarme imalatı sürüyor. Betonarme işleri yapımı devam eden kafelerin çelik imalatına başlanacak. 100 metrelik kısmın tamamı biterken kalan 100 metrenin 25 metresine grobetonu da atıldı. 75 metrenin perde imalatı ise devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kaymakamlık arası taş dolgu yapılarak sıkılaştırma işlemi tamamlandı.

3 KAFETERYASI BULUNUYOR


İçerisinde sosyal donatı alanlarının bulunacağı Kartepe Kent Meydanı projesi içerisinde sosyal alanlarına da yer verilecek. Meydanda her biri 109 metrekare olmak üzere 3 adet kafeterya, 2 adet animasyonlu süs havuzu yer alacak. Dev meydan amfiler, çeşitli ağaç ve bitki görselleri arasına kurulacak oturma bankları ile de renklendirilecek. Meydanın mimari yapısını destekleyen dekoratif aydınlatma elemanları ile de aydınlatma yapılacak.


Geri Dön