26 / 07 / 2024

Kocaeli köprü yıkımı

Kocaeli köprü yıkımı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir vatandaşın ‘Evimin içi görünüyor’ diye şikayetçi olduğu köprünün yıkılmasına karar verildi. Üst geçidi kullanan vatandaşlar karara tepki gösterdi.

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Kocaeli Cedit için yıkım ihalesi!

Kocaeli Cedit'te yapılacak kentsel dönüşüm projesi için tahliyeler ve kira yardımları devam ediyor. Proje için 24 Kasım'da yıkım ihalesi gerçekleştirilecek. 

Kocaeli Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kocaeli'ye bağlı Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 4 katlı binanın yıkımı gerçekleşti.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı!

Kocaeli İzmit'te devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çalışmalar başladı. Çalışmalar dahilinde ilk yıkım işlemi gerçekleşti.

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan ve Pisa Kulesi'ne benzeyen Önder Apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Tahliye edilen bina yıkıma hazır hale geldi. 

Kocaeli Valiliği'nden ağır hasarlı 26 bina için yıkım talimatı!

Kocaeli Valiliği, şehirdeki toplam 26 ağır hasarlı binanın yıkımı için 4 belediyeye talimat yazısı gönderdi.

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Fiziki gerçekleşmenin yüzde 99 olduğu Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli tamamlandığında, mevcut yol 1 kilometre kısalacak, zaman ve akaryakıttan tasarruf edilerek ekonomiye katkı sağlanacak...

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı! 

Yapımı tamamlandığında bölgedeki 16 şehir için geçiş noktası olacak olan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı...

Lastik-İş Kocaeli Şube binası yıkıldı!

İstanbul depremi sonrasında zarar gören Lastik-İş Kocaeli Şube binasının mart ayında başlayan yıkım çalışmaları tamamlandı. Yıkılan binanın yerine 5 katlı, şube binası, sosyal tesis ve işçi çocuklarına etüt merkezi inşa edilecek.

Emlak Konut Kocaeli Körfez Parseli 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli Körfez Parseli ile ilgili olarak hazırlatılan 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Körfez Belediyesi'nden iş yerlerine yıkım kararı!

Kocaeli Körfez Yarımca Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan kira sözleşmeleri yenilenmeyen 3 iş yeri için yıkım kararı verildi.

Kocaeli köprü yıkımı Haberi

Kocaeli köprü yıkımı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan köprü bir kişinin ‘Evimin içi görünüyor’ diye şikayetçi olması sonucunda yıkılmasına karar verildi. 


Dava ile yıkımı kesinleşen köprünün kararına  üst geçidi kullanan vatandaşlar tepki gösterdi. 2012 yılında karayolları tarafından yaptırılan ve davalık oldu.


Üst geçitin yıkım kararı yüksek mahkeme tarafından onaylandı. 


Her gün üst geçitten karşıya geçtiğini söyleyen Ayten Tombuloğlu isimli vatandaş ise duruma tepki göstererek “Buradan geçenler nasıl geçecek? Evin içi neden gözüksün? Duvarlar var, ağaçlar gözüküyor sadece. Burası yıkılırsa daha ileriye durağa yürüyeceğiz, oradan geçeceğiz” diye...