18 / 05 / 2024

Kocaeli kurak mı kaldı

Kocaeli kurak mı kaldı

Türkiye'nin en önemli sanayi kentleri arasında yer alan Kocaeli'de, yağış azlığı nedeniyle kentin ana su kaynağı olan Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 10'a kadar düştü...

İstanbul depremi kapıya dayandı!

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik, Düzce'de meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Düzce depreminin Marmara'yı tetiklemeyeceğine dikkat çeken Sertçelik, "İstanbul'da bir deprem bekliyoruz" dedi.

Kocaeli’nin millet bahçeleri için ilk adım atıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Kocaeli'ye müjdesini verdiği ve yakından takip ettiği Millet Bahçeleri için ilk adım atıldı.

Kocaeli olası bir depremde Marmara'nın üssü olacak!

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Yer Fiziği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şerif Barış, Marmara Bölgesinde deprem olma olasılığını yüksek olduğunu hatırlatarak, Kocaeli’nin çevre illere lojistik destek sağlayacağını söyledi.

Kocaeli'nin en büyük sorunu kentsel dönüşüm!

Kocaeli'de mütahhitler buluşmasında bölgenin en büyüks sorunu kentsel dönüşüm hakkında çalışmalar yürütülmesi için planlar yapıldı.

Symbol Kocaeli yılbaşında açık mı?

Symbol Kocaeli, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Symbol Kocaeli yılbaşında açık mı? Symbol Kocaeli yılbaşında kaçta açılıyor? İşte Symbol Kocaeli 1 Ocak 2017 çalışma saatleri...

Kocaeli'de yatırımda aslan payı ulaşımın!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların kaliteli ve konforlu ulaşım ihtiyacını karşılamak için hayata geçirdiği hizmetleri her sene olduğu gibi 2016 yılında da sürdürdü.

Kocaeli Kandıra’ya yeni yatırım müjdeleri!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında kent genelindeki çiftçilere sertifikalı meyve fidanları dağıtıyor. Törene katılan Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kandıra için yeni yatırım müjdeleri verdi.

Kocaeli'de kentsel dönüşüm paneli düzenlendi!

Kocaeli Barosu ve Türkiye Barolar Birliği’nin işbirliği ile düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm’ konulu paneli KOTO’da gerçekleşti.

Kocaeli İlk Adım Köprüsü genişletilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki yol çalışmalarını sürdürüyor. Uygulamalar kapsamında dar yollar ve köprüler genişletilerek trafiğin rahatlaması sağlanıyor. Bu kapsamda İzmit Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım Köprüsü genişletilecek.

Kocaeli Büyükşehir'den inşaat malzemesi yardımı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı tarafından Derince Geredeli Mahallesi’nde yaşayan Kadriye Sülün’e inşaat malzemesi yardımı gerçekleştirildi.

Kocaeli Deprem Çalıştayı 8-10 Kasım'da!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın III. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı, 8-10 Kasım tarihlerinde Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Salonu’nda yapılacak.

Kocaeli Hereke iskelesinde bakım çalışması!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hereke iskelesinde 23 Ekim Pazar günü gün boyu bakım çalışmaları yapılacak.

Kocaeli'de Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi kurulacak!

KSO ve TÜRKLİM iş birliğinde gerçekleştirilecek projeyle Kocaeli'de hem teorik hem de pratik limancılık eğitim hizmetleri verilebilecek. Liman işletmeleri için nitelikli personel yetiştirilmesi amacıyla Kocaeli'de "Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi" kurulacak.

Kocaeli kurak mı kaldı Haberi

Kocaeli kurak mı kaldı

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yuvacık Barajı'nda 5 milyon metreküp su bulunduğunu belirterek, baraj gölüne giren günlük su miktarının yaklaşık 150-160 bin metreküp olduğunu anlattı.


Kocaeli'ye günde yaklaşık 350 bin metreküp su verildiğini ifade eden Bayram, 2 aydır Yuvacık Barajı'ndaki su miktarını 5 milyon metreküp seviyesinde tutuklarını kaydetti.


Bayram, su miktarını söz konusu seviyenin altına indirmediklerini dile getirerek, "Her türlü olumsuz duruma karşı tedbir alıyoruz. Şehre giren suyla çıkan su arasındaki farkını geçen yılın temmuz ayından bu yana Sapanca Gölü'nden sağlıyoruz. Şu an itibariyle 3 pompa çalışıyor. Günlük yaklaşık 180 bin metreküp su alıyoruz. Aradaki farkı Sapanca Gölü'nden sağlayarak, barajın arıtmasına getiriyoruz. Eğer Sapanca Gölü'nden şehre su takviyesi yapmamış olsaydık, 2013'ün Kurban...