02 / 05 / 2024

Kocaeli metro projeleri

Kocaeli metro projeleri

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez ilçesini ziyaret etti. Başkan, 2023 vizyonunda yer alan ve projeleri bakanlık tarafından onaylanan 33,3 km'lik metronun detaylarını vatandaşlarla paylaştı.

Fikri Işık: Kocaeli, metroyla buluşacak!

İzmit Belediyesi’nin Bekirpaşa’da düzenlediği esnaf ile buluşma kahvaltısında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Ulaşım sorunları için çok köklü çalışmalar yapıyoruz. Kocaeli metro ile buluşacak” dedi.

Kocaeli Kuzey Metro Hattı 2024 programına alındı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve toplu taşımada yeni bir döneme imza atacak olan Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı’nın 95 milyar Türk Lirası yatırım hacmine sahip 1. aşaması, Cumhurbaşkanlığı tarafından 2024 yatırım programına alındığı açıklandı.

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

TOKİ'den Kocaeli'ye 651 konutluk yeni proje geliyor! 

Dar ve orta gelirli aileleri düşük taksitler ve düşük peşinatlarla ev sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler için start verdi. TOKİ yeni projeleri kapsamında Kocaeli Dilovası'nda da yeni konutlar inşa edecek.

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na metro tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu metro projeleri konusunda eleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023'te açılıyor!

Kocaeli Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze-Darıca Metro Hattı'nın, Gebze ve Darıca arasında kalan bölümünün 2022 yılı sonunda, tamamının ise 2023'te tamamlanacağını açıkladı.

İstanbul'daki metro projeleri için 150 milyon avro dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 2 metro hattının inşaatında kullanılması için 150 milyon avro dış borçlanma yetkisi talep etti. 

Gebze-OSB metro hattı 2023'te hizmete açılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 2023 senesinde Gebze-OSB metro hattının hizmete açılacağını dile getirdi.

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

TOKİ'den Kocaeli Körfez'e 1010 yeni konut müjdesi!

Dar gelirli aileler için yeni konut projeleri hayata geçirecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kocaeli Körfez'de 1010 konut ve 24 dükkan inşa edecek.

İstanbul'a 91 kilometrelik metro hattı geliyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hattı projeleri hakkında açıklamada bulundu. 

Kocaeli metro projeleri Haberi

Kocaeli metro projeleri

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelirken, 2023 Türkiye'sinde Kocaeli'nin kazanımları ne olacak sorusunun cevabını vatandaşa içtenlikle aktardı. Mimar Sinan Mahallesinde güne başlayan ve burada esnaf ve vatandaşla bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, gerçekleşen hizmetler ve yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve AK Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem'in de eşlik ettiği ziyaretlerde, vatandaşların sıcak ve samimi ilgisi dikkat çekti. 


KALİTELİ ULAŞIM TEK ARZUMUZ 

Körfez Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Camisi'nde vatandaşlara bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Vatandaşımızın daha konforlu yolculuk etmesini istiyoruz. Bunun için teknik arkadaşlarımız yoğun biçimde çalışıyor. Kaliteli ulaşım tek arzumuz" dedi. Bunun yanı sıra Karaosmanoğlu, "Cumhuriyetimizin 100. yılında metroya bineceğiz. Çalışmalarımız...