01 / 05 / 2024

Kocaeli Seka trafo binası

Kocaeli Seka trafo binası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından Seka içirişindeki Kocaeli Bilim Merkezi yanında yer alan Seka Kağıt Fabrikası döneminden kalma trafo binalarının ve Kocaeli Fuarı içerisindeki Altınhan binasının yıkımı için ihale yapılmıştı.

Kocaeli Kongre Merkezi tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kartepe Köseköy Kavşağı ve SEKA Park alanında hayata geçirilen Kocaeli Kongre Merkezi’ni inceledi.

Kocaeli Sekapark - Plajyolu tramvay hattı ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2017 Ağustos ayında hizmete açılan Akçaray tramvay hattını uzatıyor. Seka Devlet Hastanesi’nden başlayıp Plajyolu’na kadar uzanacak olan 2.2 kilometrelik Akçaray Tramvay hattının İzmit Okullar Bölgesinin çarşıyla ulaşımının kolaylaştırılması bekleniyor. 

Kocaeli 50. Yıl Spor Salonu yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka 50.Yıl Spor Salonu’nu baştan aşağı yenilemek için çalışmalara başlıyor.

Kocaeli Akçaray bugün hizmete açılıyor!

Kocaeli'nin beklediği Akçaray bugün gerçekleşecek tören ile yolcu taşımaya başlayacak. Tramvay, Otogar-Seka Park arasında 20 dakika ara ile yolcu taşıyacak..

Kocaeli Eski Seka Fabrikası yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Eski Seka Fabrikası 2. ve 3. Kağıt Fabrikası’nda tadilat işleri devam ediyor.

SEKA Kâğıt Müzesi açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla oluşturduğu Türkiye'nin ilk, Dünya’nın en büyük kâğıt müzesi SEKA Kâğıt Müzesi açıldı.

Kocaeli SEKA Kağıt Müzesi açıldı!

SEKA Kağıt Fabrikası, ilk kurulduğu günden tam 80 yıl sonra bu kez Türkiye’nin hafızası niteliğinde SEKA Kağıt Müzesi olarak kapılarını yeniden açtı

Kocaeli Seka Park’a yeni otopark!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Sekapark, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Seka Park’ta giderek artan otopark ihtiyacı için yeni alanlar kazandırılıyor.

Kocaeli Seka Park İskelesi'nin onarımı için 3 teklif!

Kocaeli Seka Park’ta bulunan ve 17 Ağustos depreminde hasar gören Seka Kağıt Fabrikası’nın eski iskelesinin tadilatı için ihale gerçekleştirdi. İhaleye 3 firma teklif geldi.

Kocaeli Seka'daki yapılar yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka alanında bulunan yapıların aslına uygun olarak yenilenmesi çalışmalarına devam ediyor.

Kocaeli'deki Mekanik Atölye ve Taşlı Değirmen yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka alanındaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda eski Seka Fabrikası alanında bulunan Mekanik Atölye Ve Taşlı Değirmen yapılarının dış cephe ve çatı tadilatları gerçekleştiriliyor.

Kocaeli eski Seka Kağıt fabrikaları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Eski Seka Fabrika alanı içinde yer alan 2.ve 3. Kağıt Fabrikası şeklinde adlandırılan yapılarda dış cephe ve çatı tadilatı yapıyor. Çalışma kapsamında çatı imalatları ve duvar söküm işlemleri sürüyor.

Kocaeli Dilovası'na Seka Parkı kazandırıldı!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Dilovası’nda yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi.

Kocaeli Seka trafo binası Haberi

Kocaeli Seka trafo binası


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından Seka içirişindeki Kocaeli Bilim Merkezi yanında yer alan Seka Kağıt Fabrikası döneminden kalma trafo binalarının ve Kocaeli Fuarı içerisindeki Altınhan binasının yıkımı için ihale yapılmıştı.



SÖKÜM İŞLEMİ BAŞLADI


Encümen tarafından yapılan kapalı teklif usulü yapılan ihaleye 16 firma katılmış içlerinden en yüksek teklifi 312 bin TL ile Ege Metal firması sahibi Ramazan Musaoğlu vermişti. İhaleyi kazanan yüklenici firma Ege Metal Firması, Seka içerisindeki binaların söküm işlemine başladı. Seka Kağıt Fabrikası döneminde kullanılan 3. ve 4. kağıt trafo binaları, su hazırlama binasında söküm çalışmalarının ardından binaların yıkım işlemine başlanacak.



BİNALARDAN ÇIKANLAR YÜKLENİCİYE AİT


Binaların söküm ve yıkım maliyetlerinin tümü yüklenici firma tarafından karşılanıyor. Binalardan çıkarılan eski trafo, elektrik panoları, su pompaları ve boru vanaları firmaya ait oluyor. Seka’daki binaların...