21 / 05 / 2024

kocaeli su miktarı

kocaeli su miktarı

Kocaeli'nin Sapanca Gölü'nden aldığı su miktarı azaldı. Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan gölden çekilen su miktarı, açılan kuyular sayesinde günlük 163 bin metreküpten 120 bin metreküpe düşürüldü.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

En son teknolojiye sahip Bosch çamaşır makinesi en ucuza nerden alınır? Özellikleri neler? 4 Şubat 2023 fiyat listesi

Çamaşır makinesini yenilemek isteyenler için Bosch; deterjan ve su miktarını otomatik ayarlayan, 16 farklı leke çıkarma prograramına sahip çamaşır makinesini tüketicisiyle buluşturuyor.  Sağladığı enerji tasarrufu ile öne çıkan Bosch HomeProfessional Çamaşır Makinesi 10 kg en ucuza nerden alınır? İş

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin akıbetiyle ilgili soru önergesi verildi!

Kocaeli Şehir Hastanesinin yapımının tamamlanmaması ve 2015 tarihinden bu yana yapılan harcama miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Kartepe'de ''imar haksızlığı'' iddiası!

Kocaeli Kartepe ilçesi Acısu Yavuz Sultan Mahallesi Huzur Sokak’ta yaşayan bir vatandaş, Belediye'nin imar haksızlığı yaptığını iddia ederek, yasal yollara başvuracağını ifade etti.

Kocaeli'de 12.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kocaeli İli Kartepe İlçesi Acısu Mahallesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 12 milyon 737 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Kocaeli'de 20.9 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kocaeli İli, Kartepe İlçesi, Acısu Mahallesi'nde yer alan çelik imalathane ve arsası 20 milyon 972 bin 706 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Kocaeli Körfez'de eski binalar yıkılıyor!

Kocaeli Körfez’de uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline gelen ve görüntü kirliliğine sebep olan metruk binaların yıkımı gerçekleştiriliyor.

Bakan Eroğlu'ndan Kocaeli'ye yatırım müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 30 Temmuz Pazar günü Kocaeli'de toplu temel atma törenine katılacak.

Kocaeli İSU'nun yeni binasının inşaat yeri değişti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek İSU'nun yeni hizmet binasının inşaat yeri 1 metre kaydırıldı. Alanda 5 lahit mezar bulundu.

Kocaeli İSU’ya yeni lojistik merkezi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU bünyesinde yeni kurulan Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanlığı binası tamamlandı.

Kocaeli'de hafriyatlarla yeni dinlenme alanları oluşturuluyor!

Hızla büyüyen ve gelişen kent Kocaeli’de inşaatların, yolların, elektrik, su hatlarının, parkların yapımı esnasında ortaya çıkan hafriyatlar kentin güzelleştirilmesinde rol alıyor.

Kocaeli projeleri Gaziantep'e örnek olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun misafiri olarak Kocaeli’ye gelen eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, beraberindeki bürokratlarla birlikte İSU Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

kocaeli su miktarı Haberi

kocaeli su miktarı

Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nden alınan günlük su miktarı, açılan kuyulardan temin edilen yer altı sularının devreye alınmasıyla azaltıldı.


Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, memba ve kaynak suları ile yer altı suları sayesinde Sapanca Gölü'nden su alımının 3 pompadan 2'ye indirildiği belirtildi.


Kentin su ihtiyacının Yuvacık Barajı, Sapanca Gölü ve Namazgah Barajı'ndan karşılandığı ifade edilen açıklamada, bölgede etkili olan kuraklığa karşı bir dizi önlem alan İSU'nun, 3 ayda 82,5 milyon liralık yatırım yaptığı ve yer altı suyu temini için 86 yeni derin kuyu açtığı vurgulandı.


İzmit, Başiskele, Derince ve Gölcük ilçelerinde açılan derin kuyular ve Gölcük, Kartepe ve Gebze kaynak sularından elde edilen 84 bin metreküp ham suyun arıtılarak şebekeye verildiğine işaret edilen açıklamada,...