09 / 05 / 2024

kocaeli Tarihi Taş Cami

kocaeli Tarihi Taş Cami

Kocaeli’nin dört bir yanında yer alan tarihi yapıları restore ederek günümüze kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki Taş Camii’yi de restore ediyor.

Balat'taki Khorenyan Ermeni İlkokulu kültür merkezi olacak!

1816 yılında Balat'ta yapılan ve 1866 yılında Khorenyan Ermeni İlkokulu’na dönüştürülen tarihi taş bina, hayata geçirilmesi planlanan restorasyon sonrasında kültür merkezi olarak kullanılacak.

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sultangazi'deki tarihi kilise harabeye döndü!

Sultangazi'de bir zamanlar kilise olarak kullanılan tarihi yapı her geçen gün zarar görüyor. Kiliseden geriye kalan tarihi taşlar kaderine terk edilirken, yapının içi ve çevresi çöplerle doldu.

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Kayseri'nin taş evleri eski günlerine dönmeyi bekliyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren Koramaz Vadisi'nde, başta Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas olmak üzere pek çok mahallede bulunan tarihi taş evler hala ayakta duruyor.

Hatay'da tarihi PTT binasının merdivenleri çöktü!

Hatay'da Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü olarak kullanılan tarihi taş binanın merdivenleri çöktün meydana geldi...

Laleli'deki tarihi Taşhan 50 milyon dolara satışta!

1763 yılında Sultan 3. Mustafa zamanında askeri amaçlı inşa edilen Taşhan binası Laleli'de yer alıyor. 87 odalı tarihi Taşhan 50 milyon dolara satışa çıkarıldı...

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

Çukurca'daki 4 asırlık taş evler yenileniyor!

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca'da 400 yıllık olduğu değerlendirilen tarihi taş evlerde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Pir Mehmed Çeşmesi’nden sökülen taşların çöpe atıldığı iddiası! 

Yanıkkapı'daki Pir Mehmed Çeşmesi'nden sökülen tarihi taşların çöpe atıldığı iddia edildi.    

kocaeli Tarihi Taş Cami Haberi

kocaeli Tarihi Taş Cami


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi mirasına sahip çıkıyor. Kocaeli’nin dört bir yanında yer alan tarihi yapıları restore ederek günümüze kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki Taş Camii’yi de restore ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından restorasyonu yapılan cami, 90 metrekare alana sahip. Camiinin kadın mahfili alanı ise 36 metrekare.


LOJMAN YENİDEN YAPILACAK


Restorasyon projesi kapsamında mevcut imam lojmanı ve şadırvan yıkılacak. 56 metrekarelik imam lojmanı ile taban alanı 16 metrekare olan iki katlı şadırvan yeniden yapılacak.


ÖZGÜN SIVA YAPILACAK


Caminin mevcut çatısı sökülecek, ahşap çatı yeniden inşa edilecek. Caminin iç ve dış duvarlarında sıva raspası yapılacak. İç duvarlarında özgün sıva ve boya işleri yapılacak. Dış cephe taş duvar çürütme ve derz işleri gerçekleştirilecek. Yapının sıva temizleme çalışmaları sürüyor.



Kocaeli Büyükşehir...