06 / 05 / 2024

Kocaeli yenileniyor

Kocaeli yenileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, afet riski altındaki yapıların, ruhsatsız ve çarpık yapılaşmaların yenilenmesini teşvik etmek için bir çalışma başlattı. Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak ve imar ekibinin 3 yıl süren planlama çalışması tamamlandı.

Kocaeli Cedit Mahallesi'nin yapı stoku yenileniyor!

Kocaeli Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilen "yerinde" kentsel dönüşüm planlamasıyla 1105 hak sahibinin konutları yeniden inşa ediliyor. 494 konutun tahliyesi tamamlandıktan sonra konutlar için yıkım çalışmaları başladı.

Kocaeli'deki eski okul lojmanları yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eski okul lojmanlarını baştan aşağı yeniliyor.

Kocaeli 50. Yıl Spor Salonu yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka 50.Yıl Spor Salonu’nu baştan aşağı yenilemek için çalışmalara başlıyor.

Mimar Sinan'ın Kocaeli'deki 438 yıllık eseri yenileniyor!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 1579 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan 438 yıllık Pertev Mehmet Paşa Camii, 3 yıl sürecek kapsamlı bir restorasyona girdi.

Kocaeli'deki 130 yıllık Taş Cami yenileniyor!

Restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki yaklaşık 130 yıllık Taş Cami’yi restore ediyor.

Kocaeli Halide Edip Adıvar Caddesi yenileniyor!

Kent genelinde yol bakım çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda üst yapı düzenlemeleri gerçekleştiriyor.

Kocaeli Çayırova Özgürlük Caddesi yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova’daki bir caddeyi daha yeni yüzüne kavuşturuyor. Kocaeli Çayırova Özgürlük Caddesi üzerinde belli bölgelerde 4 bin 500 metreküp taş duvar imalatı yapıldı.

Kocaeli'nin yolları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehirdeki bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri çalışma kapsamında yollarda oluşan çukurları ve altyapı nedeniyle bozulan yollara asfalt yama yapıyor.

Kocaeli Semahat Aracı Evi restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye’sine bağışlanan İzmit Kozluk Mahallesi Dut Sokak 63 pafta, 206 ada, 2 parselde yer alan Semahat Aracı Evi yenileniyor.

Kocaeli Eski Seka Fabrikası yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Eski Seka Fabrikası 2. ve 3. Kağıt Fabrikası’nda tadilat işleri devam ediyor.

Kocaeli Tavşancıl Albay Sami Bey Evi restore ediliyor!

Kocaeli Dilovası Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan üç katlı tarihi ev, restorasyon projesi kapsamında yenileniyor.

Kocaeli Bosna Caddesi yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Gebze ile Çayırova ilçelerini birbirine bağlayan Bosna Caddesi’ni yeniden düzenliyor. Bin 700 metre uzunluğundaki caddede asfalt, parke, yağmursuyu gibi imalatlar yapılacak.

Kocaeli Derbent’ten Suadiye’ye uzanan grup yolu yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki yıpranan yollarda bakım ve yenilme çalışmalarını sürdürüyor. Kartepe ilçesinde çalışmalarını yoğunlaştıran Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, Derbent’ten Suadiye’ye kadar uzanan grup yolunda yenileme çalışması gerçekleştiriyor.

Kocaeli yenileniyor Haberi

Kocaeli yenileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun Kocaeli genelinde riskli alanların dönüşümü için çalışma yapılması talimatı üzerine Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak ve imar ekibinin 3 yıl süren planlama çalışması tamamlanarak Büyükşehir Meclisi'nin onayına sunuldu. Bu kapsamda, 12 ilçede riskli alanların, çarpık yapılaşmaların ve sorunlu alanların olduğu bölgeler belirlendi. 


RİSKLİ VE HASARLI BİNALARA TEŞVİK 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, riskli binaların ve çarpık yapılaşmaların olduğu bu bölgelerde küçük parselleri birleştirmeleri halinde nitelikli siteler yapılması için emsal ve kat artışı dahil birçok kolaylık sağlamayı planlıyor. Arsa sahipleri verilecek teşvikten bizzat yararlanarak özel sektör eliyle kentimizin yenilenmesine katkı sağlayacak. Yenileme alanı olarak belirlenen yerler dışındaki araziler ise mevcut imar plan şartlarını koruyacaktır. 


3 BİN 760 HASARLI BİNA 

Kentimizdeki 3 bin 760 hasarlı bina da bu imar desteğinden yararlanacak....