17 / 05 / 2024

kocaeli Yukarı deresi ıslah

kocaeli Yukarı deresi ıslah

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Eşme bölgesindeki yerleşim alanları içerisinden geçen Maden ve Yukarı Derelerinin ıslahına başladı. İki derede yapılacak toplam 600 metre ıslah çalışması 1.5 milyon TL’ye mal olacak.

Kocaeli Yukarı Hereke’ye gençlik merkezi inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Gençlik Merkezleri kervanına, Yukarı Hereke Gençlik Merkezi’ni ekliyor.

Kocaeli Kumla Deresi Köprüsü genişletilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kumla Deresi üzerine ilave bir betonarme köprü inşa edecek.

Kocaeli Eşme Maden Deresi Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine inşa edilen köprü tamamlandı.

Hisar Deresi Köprülü Kavşağı’nın temel hafriyatı tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Hisar Deresi Kavşağı’ndaki çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında yan yol uygulamaları gerçekleştiriliyor.

Gölcük Hisar Deresi Kavşağı'nda son durum ne?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Gölcük Hisar Deresi Kavşağı’ndaki çalışmalarına devam ediyor.

Kocaeli Hisar Deresi Köprülü Kavşağı’nda son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Gölcük Hisar Deresi Kavşağı’nda uygulama çalışmalarını sürdürüyor.

Gölcük Hisar Deresi Kavşağı şekilleniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Gölcük Hisar Deresi Kavşağı’nda uygulama çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamındaki 3 bin 900 metrelik istinat duvarının 3 bin 700 metrelik kısmı tamamlandı

Gölcük Asar Deresi projesi 2017'de tamam!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte 25 Milyon TL´lik Asar deresi projesini denetledi.

Gölcük Asar Deresi’nin ıslahı 25 milyon TL'ye mal olacak!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 25 Milyon TL’ye mal olacak Gölcük Asar Deresi’nin ıslahı ve bununla birlikte gerçekleştirilen yan yolların geldiği son durumu yerinde denetledi.

Kocaeli Hereke Taş Ocağı Yolu yenilendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kent genelinde zarar gören yolları onarmaya devam ediyor. Bu kapsamda Yukarı Hereke Taş Ocağı yolunda yenileme çalışması gerçekleştirildi.

Kocaeli Yukarı Hereke Kültür Merkezi şekilleniyor!

Yukarı Hereke Kültür Merkezi’nde çalışmalar sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan yapı şekillenmeye başladı. 600 metrekare alan üzerine yapılan kültür merkezi 400 kişilik düğün salonuna sahip.

Kocaeli Eşme Maden Deresi Köprüsü’nün kirişleri yerleştirildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü inşa ediyor. Proje ile mevcut köprünün kotu yükseltilerek, yağışlarda oluşan sel baskınının önüne geçilecek.

Kocaeli Yuvacık Fay Hattı Yolu’nun genişliği 20 metre olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele ilçesi Aşağı Yuvacık ile Yukarı Yuvacığı birbirine bağlayan Yuvacık Fay Hattı yolunda yenileme çalışması başlattı. 8 metrelik yol, 20 metreye genişleyecek ve yaklaşık 2 bin 500 ton asfalt atılarak modern hale getirilecek.

kocaeli Yukarı deresi ıslah Haberi

kocaeli Yukarı deresi ıslah


Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kartepe ilçesine bağlı Eşme bölgesindeki yerleşim alanları içerisinden geçen Maden ve Yukarı Derelerinin ıslahına başladı. İki derede yapılacak toplam 600 metre ıslah çalışması 1.5 milyon TL’ye mal olacak.


Yüzey suları ile beslenen Eşme Maden ve Yukarı dereleri, topladığı suları Sapanca gölüne aktarıyor. Sağanak yağışlar ile birlikte debisi artan iki dere yerleşim alanları için yer yer tehdit oluşturuyordu. İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı kapsamında iki derenin ıslah çalışmaları için proje hazırladı.


Bir süre önce başlanan ıslah çalışmaları Maden deresinin E5 karayolunun üst kısmında sürüyor. Taş duvar ve betonarme zemin olarak yapılan ıslah çalışmaları E5’in altı kısmında da yapılacak. Burası tamamlandıktan sonra Eşme merkezinde yer alan Yukarı derede çalışmalara başlanılacak.



Üç ay sürecek ıslah çalışmaları kapsamında...