15 / 05 / 2024

kocaelide konutlar sigortalı mı

kocaelide konutlar sigortalı mı

17 Ağustos 1999’da büyük deprem felaketini yaşayan Kocaeli'de 421 bin 370 konuttan sadece 210 bin 555 konutun deprem sigortası var. Buna göre Kocaeli'de konutların sadece yüzde 50’si için DASK yaptırılmış.

Deprem bir kez daha acı gerçeği yüzümüze vurdu! 10 ilde konutların yüzde 44'ü deprem sigortalı

Deprem kuşağında olan ülkemizde sağlam binalar kadar deprem sigortası da önemli. Depremin vurduğu 10 ilimizde bulunan 2 milyon 173 bin konutun 963 bini DASK yani deprem sigortalı durumda. 1 milyon 212 bin konutun sigortası ise bulunmuyor.

Türkiye'deki konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı!

Türkiye'de DASK'ın kurulduğu Eylül 2000'den bu yana meydana gelen depremler sonrasında hasar sahiplerine 1 milyar 128 milyon lira ödeme yapıldı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı.

Her 2 konuttan 1'i deprem sigortalı!

DASK Genel Koordinatörü Erdal Turgut, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı. Türkiye'de konutların yüzde 58’nin sigortalandığını aktaran Turgut, zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 10 milyonu geçtiğini belirtti.

Türkiye'de konutların yüzde 56.70'i deprem sigortalı!

İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Doğal Afet Sigortaları Kurumuna (DASK) 24 bin 518 hasar ihbarı yapılırken, sonuçlanan başvurular için yaklaşık 224 milyon TL ödeme yapıldı. Verilere göre, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan 10 milyonu aşkını sigortalı.

Bingöl'deki konutların yüzde 75'i sigortalı!

Bingöl dün akşamdan bu yana belli aralıklarla sallanıyor. Peki Bingöl'deki konutların ne kadarı sigortalı?

Elazığ'da konutların yüzde 35'i DASK'lı!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Güler, "İstanbul’daki konutların yüzde 67’si zorunlu deprem sigortasına sahip. Elazığ'da ise 123 bin konuttan 43 bin tanesi sigortalı. Yani toplam konutun yüzde 35'i düzeyinde" diye konuştu...

Konutların yarısında DASK yok!

Generali Sigorta Direkt Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ölmez, "Türkiye gibi bir deprem ülkesinde DASK sigortası henüz yeterli oranda değil. Sigortalılık oranı ülke genelinde yüzde 51.5 civarında. Konutların yarısında DASK bulunmuyor" diye konuştu...

Konutların yüzde 50'si deprem sigortalı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Gülen, Türkiye'deki 15-16 milyon civarındaki konutların ise yüzde 50'sinin zorunlu deprem sigortasına sahip olduğunu söyledi..

Türkiye'de konutların yüzde 46'sı deprem sigortalı!

Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 46,3 olarak açıklandı. 1999'daki Marmara ve Düzce depremlerinde büyük zarar gören illerde sigortalı konut sayısı fazla. 

Türkiye'de konutların yüzde 44'ü deprem sigortalı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) verilerine göre; Türkiye'de 10 konuttan sadece 4'ünün deprem sigortası var.En düşük sigortalılık oranı ise yüzde 31 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunurken en yüksek oran Marmara bölgesinde.

Doğu'daki konutların neredeyse yüzde 90’ı sigortalı!

Yılbaşına kadar sigortalılık oranı yüzde 3’leri bile geçmeyen; başta Nusaybin olmak üzere Çukurca, Yüksekova, Şırnak, Sur’daki konutların neredeyse yüzde 90’ı sigortalanmış.

Antalya'daki konutların yüzde 45.3'ü deprem sigortalı!

DASK verilerine göre Antalya'daki konutların yüzde 45.3'ü 'Zorunlu Deprem Sigortası' yaptırmış durumda. Zorunlu Deprem Sigortası'na katılım oranı Antalya'da Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşti.

Türkiye'deki konutların yüzde 40'ı sigortalı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu ve sigorta şirketleri, zorunlu deprem sigortasına ilişkin bilincin artması için çalışmalar yapsa da sigortalılık oranı yüzde 40'ı aşmıyor.

kocaelide konutlar sigortalı mı Haberi

kocaelide konutlar sigortalı mı

17 Ağustos 1999 tarihindeki büyük deprem felaketinin yıl dönümü yaklaşırken, deprem konusu yeniden gündemdeki yerini aldı. 


Resmi kayıtlara göre, Kocaeli’de 421 bin 370 konut var. 17 Ağustos felaketiyle birlikte DASK zorunlu sigorta olarak gündeme gelmişti. Kocaeli'de halen 210.555 konutun DASK’ı var. Yani, Kocaeli'deki konutların yarısı sigortasız.


SİGORTASI OLMAYANA YARDIM YOK

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) bütün sigorta şirketleri tarafından yapılabiliyor. Üstelik, her şirket aynı tarifeyi uyguluyor. İlimizdeki 100 metrekarelik bir konut için, başlangıçta yıllık DASK bedeli 165 TL. Birinci yılın sonunda yüzde 10, ikinci yılın sonunda yüzde 20 indirim yapılıyorve prim kredi kartıyla taksitlere bölünerek ödenebiliyor. Olası bir deprem halinde, DASK’ı bulunmayan konutlara devletin herhangi bir zarar bedeli ödemesi söz konusu değil.


YARISI SİGORTASIZ

17 Ağustos 1999’da büyük deprem felaketini yaşayan Kocaeli'de konutların sadece yüzde...