23 / 07 / 2024

Kocakır mevkii

Kocakır mevkii

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Eskişehir'deki 770 hektarlık Kocakır mevkii, afet riskli alanların kentsel dönüşümü için rezerv alam olarak ilan edildi. 7 yeni mahallenin kurulacağı rezerv alanının planlaması ve tasarım çalışmaları yapılacak...

Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Çatalca ilçesi, Ferhatpaşa Mahallesi, Manisabayırı Mevkii, H: Serbest yapılaşma şartlarına sahip alanlara ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

TOKİ Diyarbakır Kocaköy’de ucuz konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Diyarbakır Kocaköy projelerinin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Diyarbakır Kocaköy projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Kocaköy TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Diyarbakır Kocaköy 2022 ucuz konut projesi...

Ucuz arsa bakanlar dikkat! Kırşehir'de 32 adet taşınmaz satışa çıkarıldı!

Kırşehir Mucur Belediye Başkanlığı Solaklı Mahallesi/ Körpınar Mevkii'nde yer alan 32 adet gayrimenkulün satışını yapacağını ilan etti. 

Elazığ Belediyesi'nden 65.7 milyon TL'ye satılık 11 arsa!

Elazığ Belediye Başkanlığı, Elazığ Sürsürü Mevkii'nde yer alan 11 arsayı toplam 65 milyon 679 bin 921 TL muhammen bedelle satıyor.

Diyarbakır'da ilçelere spor tesisi inşa edilecek!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eğil, Çüngüş ve Kocaköy ilçelerine spor tesisi inşa edecek.

Tuzla 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Manastır Mevkii, 7 Pafta 1009 Parsel ile 8 Pafta 1010, 1022, 3059 ve 3234 Parsellere İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Diyarbakır Kocaköy Ulu Cami restore edildi!

Diyarbakır Kocaeköy'de yer alan Ulu Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Diyarbakır Kocaköy'e 2 yılda 50 milyon TL'lik yatırım!

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır'ın Kocaköy Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yusuf Turhan'ın girişimleriyle ilçeye 2 yılda 50 milyon liralık yatırım yapıldı.

Çankırı'da 5.2 milyon TL'ye icradan satılık un fabrika!

Çankırı İli Şabanözü İlçesi Yenimahalle, Çimenözü Mevkii'nde yer alan un fabrikası vasıflı gayrimenkul 5 milyon 286 bin 330 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Trabzon'un yeni otopark alanı 25 milyon TL'ye kamulaştırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Hacıkasım Mevkii Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) üzerinde tam otomatik katlı otoparkın inşaatına hızla devam ediyor. Proje alanının 25 milyon TL'ye kamulaştırıldığı açıklandı.

Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi plan tadilatı askıda!

Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi, 635 ada, 7 parselin bir kısmı 616 ada, 1 parsel, 615 ada, 1, 2 parseller, 625 ada, 1 parsel, 626 ada, 1 parsel, 620 ada, 1 parsel ve Manisabayırı Mevkii Nazım İmar Planı Plan Notu Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

Gemlik'te 3.7 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Bursa İli, Gemlik İlçesi, Orhaniye Cumhuriyet Mahallesi, Manastır Mevkii'nde yer alan akaryakıt istasyonu vasfındaki gayrimenkul, 3 milyon 799 bin 816 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Fethiye'de 3.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Muğla İli, Fethiye İlçesi, Kargı Mahallesi, Uzunkır Mevkii'nde yer alan gayrimenkul 3 milyon 213 bin 324 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Kocakır mevkii Haberi

Kocakır mevkii

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Eskişehir'deki 770 hektarlık Kocakır mevkii, afet riskli alanların kentsel dönüşümü için rezerv alam olarak ilan edildi. 7 yeni mahallenin kurulacağı rezerv alanının planlaması ve tasarım çalışmalarının bir yıl da tamamlanması öngörülüyor. 


Eskişehir'i tek merkezli bir kent olmaktan kurtarmaya yönelik önemli bir adım olan rezerv alam hakkında bilgi veren Çevre Şehircilik Eskişehir İl Müdürü Hamza Yıldız, yapılan planlamayla bölgede 7 tane mahalle kurulmasının öngörüldüğünü belirtti. 

Yıldız," Bu alanda yenilenebilir eneıji kaynaklarının kullanılması üzerine bazı temel tasarım ilke ve öğeleri standartlaştırılmaya çalışılacak ve bunlar planlama ilkeleri olarak hayata geçirilecek. Yani eneıji verimliliği olan ve etkin kullanımının sağlandığı, konutlardaki atıkların merkezi bir sistem ile değerlendirildiği, mahalle bazında ısıtma sistemlerinin kurgulandığı, bisiklet yollan olan, örnek bir yaşam alam oluşturulacak" dedi.



Eskişehir'in...