07 / 07 / 2024

Kocataş Yalısı restorasyon

Kocataş Yalısı restorasyon

20 yıl önce büyük yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Kocataş Yalısı, yeniden hayat buldu. Katarlı iş insanı Omar Hussain Alfardan tarafından satın alınan yalı 200 milyon dolarlık yatırımla lüks bir otele çevrildi.

Six Senses, Kocataş Yalısı ve Sait Paşa Yalısı’na yeniden hayat verdi!

Six Senses, Sarıyer’de yer alan 19. yüzyıldan kalma Kocataş Yalısı ve Sait Paşa Yalısı’na yeniden hayat vererek kapılarını açtı...

Komodor Remzi Bey Yalısı'nın restasyonunda iş kazası!

Beykoz'daki Komodor Remzi Bey Yalısı'nda restorasyon çalışmalarının yapıldığı sırada iş kazası meydana geldi.

Tarihi Kocataş Yalısı otel oluyor!

İstanbul Boğazı’nın en görkemli yapıları arasında yer alan Sarıyer’deki tarihi Kocataş Yalısı otel oluyor.

Kocataş Yalısı 200 milyon dolara otel oldu!

20 yıl önce büyük yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Kocataş Yalısı, yeniden hayat buldu. Katarlı iş insanı Omar Hussain Alfardan tarafından satın alınan yalı 200 milyon dolarlık yatırımla lüks bir otele çevrildi.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na fotoğraflı kamuflaj!

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı, daha önceki hasarsız halinin fotoğrafıyla kapatıldı...

Abdullah Ağa Yalısı'ndaki restorasyon mecliste!

İstanbul Çengelköy'de yer alan Abdullah Ağa Yalısı'ndaki Sütiş'in restorasyonu için CHP'li Meclis Üyeleri meclise soru önergesi gönderdi. Önergede, tarihi dokunun bozulduğuna dikkat çektiler.

Güntekin Köksal'ın Sarıyer'deki yalısında restorasyon başladı!

Pet Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güntekin Köksal,Sarıyer'de Fuat Paşa Oteli'nin hemen yanında yer alan, altı dükkan üstü ise konaklama için yapılan yalısında restorasyonun başladığını belirtti.

Necmeddin Molla Kocataş Yalısı 235 milyon TL'ye satıldı!

25 dönümlük araziye sahip Necmeddin Molla Kocataş Yalısı 235 milyon liraya satıldı. Muhteşem Boğaz manzaralı yalının yeni sahibi Katarlı işadamı Omar Hussain Alfardan’ın oldu.

Boğaz'daki Sandoz yalısı 25 milyon dolara satılıyor!

Son dönemde yalı restorasyonu ve satışı işine de giren Say Yapı, 2010 yılında satın aldığı boğazın inci yalılarından Sandoz Yalı'sının restorasyon işlerini tamamladı. Şimdi bu yalı satışa çıkarılmış bulunuyor.

2003 yılında Boğaz'ın en pahalı yalısı 60 milyon dolar!

2003 yılında ABD merkezli Century 21'in Türkiye temsilciliği, Boğaz'daki yalıları araştırıp fiyat biçmiş. Geçtiğimiz günlerde 100 milyon avroya satılan Burhanettin Efendi Yalısı'na 12 yıl önce 60 milyon dolar değer biçilmiş.

2003 yılında Naime Sultan Yalısı'nın kundaklandığı ortaya çıkmış!

13 Temmuz 2002 günü yanan ve yangından sonra elektrik kontağından yandığı yönünde bilirkişi raporu hazırlanan Ortaköy'deki Naime Sultan Yalısı'nın 2003 yılında Kriminal Polis'in incelemeleri sonucu kundaklandığı ortaya çıkmış.

2002 yılında Naime Sultan Yalısı büyük hasar görmüş!

Sultan Abdülhamit'in kızı Naime Sultan için 1876 yılında inşa ettirilen ve 2002 yılında ilkokul olarak kullanılan Ortaköy'deki Naime Sultan Yalısı, şüpheli bir yangın sonucu kullanılamaz hale gelmiş.

2001 yılında Mahmud Nedim Paşa Yalısı açık artırmayla satışa çıkarılmış!

2001 yılında Kızılay, mülkiyetinde bulunan Vaniköy'deki Mahmud Nedim Paşa Yalısı'nı açık artırmayla satışa çıkarmış. Kızılay, kaynak yetersizliği nedeniyle bir türlü onaramadığı yalıya 3.5 milyon dolar değer biçmiş.

Kocataş Yalısı restorasyon Haberi

Kocataş Yalısı restorasyon

Geçirdiği büyük yangın sonrası 20 yıl kullanılamaz hale gelen Kocataş Yalısı, yeniden ayağa kalktı. Tarihi yalıyı satın alan Katarlı iş insanı Omar Hussain Alfardan, yalıyı 200 milyon dolarlık yatırımla lüks bir otele çevirdi. ABD'li otel zinciri Six Senses tarafından işletilecek otelin gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, projenin mimarı Fuat Kaplan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, otelde toplam 60 adet VIP oda,3 adet restoran ve 1 adet SPA merkezi ile 2 adet yüzme havuzu bulunduğu belirtildi. Tesiste 400 kişinin istihdam edeceği ifade edildi.

Yalıda Atatürk'ün de konakladığı bilgisini veren Mimar Kaplan, "Bu yalı son Osmanlı padişahlarının Tarabya ve Sarıyer sahilinde, dönemin sadrazam ve elçiliklerine yaptırdığı eserlerden biri. 2. Abdülhamit döneminde sadrazamlık yapan Abdurrahman Nurettin Paşa tarafından hassa...