17 / 05 / 2024

Kocataş Yalısı 200 milyon dolara otel oldu!

Kocataş Yalısı 200 milyon dolara otel oldu!

20 yıl önce büyük yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Kocataş Yalısı, yeniden hayat buldu. Katarlı iş insanı Omar Hussain Alfardan tarafından satın alınan yalı 200 milyon dolarlık yatırımla lüks bir otele çevrildi.



Geçirdiği büyük yangın sonrası 20 yıl kullanılamaz hale gelen Kocataş Yalısı, yeniden ayağa kalktı. Tarihi yalıyı satın alan Katarlı iş insanı Omar Hussain Alfardan, yalıyı 200 milyon dolarlık yatırımla lüks bir otele çevirdi. ABD'li otel zinciri Six Senses tarafından işletilecek otelin gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, projenin mimarı Fuat Kaplan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, otelde toplam 60 adet VIP oda,3 adet restoran ve 1 adet SPA merkezi ile 2 adet yüzme havuzu bulunduğu belirtildi. Tesiste 400 kişinin istihdam edeceği ifade edildi.

Yalıda Atatürk'ün de konakladığı bilgisini veren Mimar Kaplan, "Bu yalı son Osmanlı padişahlarının Tarabya ve Sarıyer sahilinde, dönemin sadrazam ve elçiliklerine yaptırdığı eserlerden biri. 2. Abdülhamit döneminde sadrazamlık yapan Abdurrahman Nurettin Paşa tarafından hassa mimarı Sarkis Balyan’a yaptırılmış. Neo-Klasik tarzda yapılan en güzel örneklerden biridir. Son sahibi Necmettin Molla Kocataş’ın torunları Arif Mardin ve Betül Mardin bu yalıda dünyaya gelmiştir" açıklamasında bulundu.

Kaplan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İkinci yalıyı yaptıran Mehmet Sait Paşa, 2'inci Abdülhamit ve 2'inci Meşrutiyet döneminde 9 kez sadrazamlık yapmış bir isim. 19'uncu yüzyılın ikinci yarısında 2'inci Mahmut Sultan Abdülmecit ve Sultan Abdülaziz’in hassa mimarlarından Garabet Amira Balyan tarafından yapılmış.''


Geri Dön