27 / 04 / 2024

Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 milyon TL'ye satıldı! 

Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 milyon TL'ye satıldı! 

Geçtiğimiz günlerde 17.5 milyon dolara satışa çıkartılan Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 milyon TL'ye Papara’nın sahibi Ahmet Faruk Karslı’ya satıldı.



İstanbul Boğazı’nda kırmızı rengiyle hemen göze çarpan Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı’nın geçtiğimiz mayıs sonunda 200 milyon liraya Papara’nın sahibi Ahmet Faruk Karslı’ya satıldığı ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nde Fatma Aksu'nun haberine göre, Kanlıca’da konumlanan yalı, Boğaziçi’nin önde gelen emlakçılarından Bosforce tarafından 17.5 milyon dolar bedelle satışa çıkartılmıştı.

1846 YILINDA İNŞA EDİLDİ

Sultan l. Mahmut Dönemi’nde, Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa tarafından 1846 yılında yaptırılan yalı, 1905 yılında çıkan yangında tamamen küle dönmüştü. Yangının ardından yalının arsası uzun süre otopark olarak kullanıldı. Mimar Emrah Ünlü’nün projesiyle tekrardan hayata döndürülen yapının inşaatını ise Keten İnşaat üstlendi. Tekrardan yapımına 2013 yılında başlandı ve aslına uygun olarak yeniden inşa edildi. İnşaatı 2017 yılında tamamlanan yalının bahçe tasarımı, açık alanlarının etkinlik amaçlı kullanılması düşünülerek tasarlandı. Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı aşı boyalı rengiyle Boğaz’ın en dikkat çeken yapıları arasında yerini aldı.

20 METRE UZUNLUĞUNDA RIHTIM

Yalı, toplam 603 metrekarelik arsa içinde bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 485 metrekare brüt kullanım alanına sahip oluşuyla dikkat çekiyor. İçinde asansörü ve 5 metre genişliğinde 20 metre uzunluğunda rıhtımı yer alan Mehmen Emin Ağa Yalısı, yakın tarihte 17. İstanbul Bianeli kapsamında ünlü ressam Taner Ceylan’ın, “Aheste Çek Kürekleri, Mehtab Uyanmasın” adlı sergisi ve dizi setlerine ev sahipliği yaptı.

25 MİLYON DOLAR DEĞER BİÇİLMİŞTİ

Yalıya önce 25 milyon Dolar değer biçilmişti. Fakat alıcı bulamayınca fiyat 17.5 milyon dolara indirilmişti. Bir süredir satışa sunulan yalıya Rus ve bir İranlı alıcı da talip olmuştu. Fakat yalının Papara’nın sahibi Ahmet Faruk Karslı’ya 200 milyon liraya satıldığı ortaya çıktı.

ÇEŞMESİ DE BULUNUYOR

Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa hayatta olduğu dönemde yaptırdığı hayratlarla da tanınıyor. Kendi adını taşıyan bir çeşme ve sebil halen Dolmabahçe’de, Bezmiâlem Valide Sultan Camisi’nin karşı köşesinde tüm ihtişamıyla ayakta. Tarihi kaynaklarda çeşmenin yapılış yılı olarak 1741 tarihi yazılı. Çeşmenin tam adı ise “Sipahi Ağası Mehmet Emin Ağa Çeşmesi” olarak geçiyor.

İstanbul'da ortalama ev fiyatı 13.2 milyon TL, ortalama altındaki ev fiyatı 2.7 milyon TL oldu!

Konut alımında yeni dönem geldi: Neler değişecek? Ev alacaklar hemen göz atın! 


Geri Dön