19 / 05 / 2024

Kocatepe Mezarlığı

Kocatepe Mezarlığı

1999 yılında İstanbul'un deprem senaryolarında yaklaşık 40 bin kişinin öleceği öngörüsünün yer alması üzerine harekete geçen İstanbul Valiliği, Avrupa Yakası'nda Kilyos, Anadolu Yakası'nda da Kocatepe Mezarlığı'nın kapasitelerini artırmış.

Ayrılık Çeşme Mezarlığı restore ediliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, “Tarihi Osmanlı mezarlığı harabeye döndü” başlıklı haberimizden sonra Ayrılık Çeşme Mezarlığı’nın korunmasına yönelik çalışmaları hızlandırma kararı aldı.

İstanbul mezarlık fiyatları 2016!

İstanbul mezarlık fiyatları 2016 açıklandı. Toplam 333 mezarlığın bulunduğu Karacaahmet, Aşiyan ve Zincirlikuyu gibi gözde yerlerde mezar yeri fiyatları 22 bin TL’ye kadar çıktı.

Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı restore edilecek mi?

İstanbul'un tarihi dokusunun en önemli göstergelerinden biri olan Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı'ndaki tarihî mezar taşlarının da kırık dökük hali tepki çekiyor. Mezarlık İBB Meclisi gündemine taşındı.

Sancaktar Mezarlığı Çevre Düzenleme Projesi hayata geçiyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Şehit Fevzi Mahallesi’nde bulunan Çevre Yolu üzerindeki Sancaktar Mezarlığı’nın çevre duvarları ile mezarlık içerisi yeniden düzenlenecek.

Ankara Büyükşehir'den Mamak Ortaköy'e mezarlık!

Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki modern tesislerin birebir eşi, Mamak Ortaköy'de inşa edildi. Mamak Ortaköy Mezarlığı, defin işlemlerinde, artık kapasitesi çok artan Karşıyaka Mezarlığı’na alternatif olma özelliği taşıyor...

Fatih'teki tarihi mezarlık otopark mı oldu?

Fatih'teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası yakınlarında bulunan tarihi mezarlığın otoparka çevrildiği iddia edildi. CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, hazırladığı yazılı önergeyle mezarlığın akıbetini İBB Başkanı Kadir Topbaş'a sordu.

Bursa Deveciler Mezarlığı otopark oldu!

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim Han devrinde bir tüccar tarafından kabristana dönüştürülen tarihi Deveciler Mezarlığı, 1940 yılma kadar 500 yıl Bursa'ya hizmet verdi.

Adana İmamoğlu Mezarlığı idari binasının temeli atıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, İmamoğlu Merkez Mezarlığı idari binası için temel atma töreni gerçekleştirdi. Törene Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Recai Çakar, Bakım ve Defin Şube Müdürü Celal Uluç katıldı.

Aydın Kemer Mezarlığı idare binası yenileniyor!

Kemer Mezarlığı idare binasının çatısı Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın talimatıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yenilenmeye başlandı.

Kocatepe Cami yenilenecek!

Her gün binlerce kişiyi ağırlayan Kocatepe Cami'nde büyük bir değişim yaşanacak. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan bir proje ile caminin daha kullanışlı hale getirilebilmesi için yoğun bir şekilde çalışılacak.

Kilis Mezarlık Müdürlüğü binasının temeli atıldı!

Asri Mezarlıkta gerçekleştirilen törene Vali Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, daire amir ve müdürleri ile davetliler katıldı.

Kütahya Dağçeşme Mezarlığı genişletiliyor!

Kütahya Tavşanlı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri’ne bağlı ekipler Dağçeşme Mahallesi’ndeki mezarlıkta mevcut alanın genişletilmesi için çalışma yürütüyor. Mezarlık çevresi telle kapatılıyor.

Adıyaman’ın yeni mezarlığı tamamlandı!

Adıyaman’da 1998 yılında açılan mevcut şehir mezarlığının artık dolmak üzere olmasından dolayı yeni mezarlık ile ilgili çalışma tamamlandı. Yaklaşık 90 bin metrekarelik alanda düzenleme yapıldı.

Kocatepe Mezarlığı Haberi

Kocatepe Mezarlığı



İstanbul'a 40 bin yeni mezar yeri


İhsan YILMAZ İstanbul


    İstanbul Valiliği, Avrupa Yakası'nda Kilyos, Anadolu Yakası'nda da Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'nın kapasitelerini arttırdı.

    İstanbul'un deprem senaryolarında yaklaşık 40 bin kişinin öleceği öngörüsünün yer alması üzerine harekete geçen Valilik, toplum sağlığını tehlikeye atmadan bu insanların nereye gömüleceğine ilişkin çalışmalarını tamamladı.

    1994'ten bu yana 780 definin yapıldığı Yehova Şahitleri, Bahailer ve Musevi mezarlıklarının da bulunduğu yaklaşık 650 dönümlük Kilyos Mezarlığı'nda ağaçlandırma, altyapı ve otomobil yollarının yapımı bitirildi. Kilyos Mezarlığı'nda yaklaşık 350 dönümlük bir arazinin mezar yeri olarak kullanılabileceği belirtildi.

    Ümraniye'de bulunan Kocatepe Mezarlığı'nın da tüm altyapı çalışmalarının bitirildiği...