17 / 05 / 2024

Kocatepe Cami yenilenecek!

Kocatepe Cami yenilenecek!

Her gün binlerce kişiyi ağırlayan Kocatepe Cami'nde büyük bir değişim yaşanacak. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan bir proje ile caminin daha kullanışlı hale getirilebilmesi için yoğun bir şekilde çalışılacak.



Ankara simge yapılarından biri olan Kocatepe Camisi vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için yenileniyor. Ankara'da Cumhuriyet'ten sonra inşa edilip en büyük cami unvanını kazanan, ilk olarak 1944'te çalışmaları başlatılan ancak çeşitli sebeplerden dolayı 1986'da Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapımı tamamlanarak ibadete açılan Kocatepe Cami'nde önümüzdeki günlerde büyük bir değişim yaşanacak. 


PROJE HAZIR, YAPIMA BAŞLANACAK 

Her gün binlerce kişiyi konuk eden ve Başkent'in göbeğinde bulunan devasa cami, vatandaşlara daha iyi ve daha rahat hizmet verebilmesi için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bir proje hazırlandı. Kocatepe Cami'nde gerekli tadilatın yapılması için hazırlanan proje,  Ankara  Büyükşehir Belediyesine teslim edildi. İnanç turizmi için Türkiye'ye gelenlerin ve Ankaralı vatandaşlann uğrak yeri olması sebebiyle yakın zamanda başlanacak Kocatepe Camisi'ndeki tadilatın biran önce bitirileceği öğrenildi. 


TÜM ENGELLER KALDIRILACAK 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak projenin aynntılan şöyle: Engelli ve yaşlı vatandaşların ibadetlerini daha rahat gerçekleştirebilmeleri sağlanacak ve ulaşım sorunlarını ortadan kaldırmak için biri engelli asansörü olmak üzere toplam 4 asansör yapılacak. Camide, sosyal ve kültürel aktiviteleri geliştirmeye yönelik kafeterya ve kitap satış mekanlan oluşturulacak. Caminin avlusuna çıkan rampa genişletilerek engelli bireylerin, cenazelerin, ambulanslann ve itfaiye araçlannın camiye rahat ulaşımı sağlanacak. Bunun yanı sıra engelli tuvaletleri de baştan sona değiştirilecek. Kocatepe Camisi'nin ısı ve su yalıtımlan yeniden elden geçirilecek. Yeni ışıklandırma sistemi takılacak. Aynca caminin revaklannda ve avlu taş kaplamalarında da jenilemeler yapılacak.



Haber Vaktim


Geri Dön