09 / 05 / 2024

köln ditip camisi nerede

köln ditip camisi nerede

DİTİB’in Köln’de inşa ettirdiği DİTİB Merkez Camii; Dom Katedrali, televizyon kulesi gibi Köln’ün simgeleri arasına girdi. Köln Camii’ne, Köln Bahar Koşusu “Kölner Frühlingslauf" için hazırlanan resmi tişörtteki Köln simgeleri arasında yer verildi...

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Ford'te çip krizinden nasibini aldı! Üretimi durdurdu!

ABD'li otomobil üreticisi olan Ford, küresel çapta yaşanan tedarik sorunları sebebiyle Köln ve Saarlouis'ta bulunan Alman fabrikalarını kapatacağını açıkladı. Detaylar haberimizde yer alıyor... 

Folkart Yapı yurtdışı yatırımlarını artırıyor!

Almanya’da Berlin ve Köln’de ofis açmak üzere çalışma yapan Folkart, yurt dışındaki ilk ofisinin açılışını Dubai'de gerçekleştirdi. 

Almanya'da Türk gençleri İdlib'de 90 konut yapımı için yardım topladı!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Birliği Gençlik Kolu, İdlib'de bulunan ihtiyaç sahipleri için başlatılan "İyilik Konutları" kampanyasına katkı sağladı.

Hindistan'da Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı!

Hindistan’da 1528 yılında yapılan ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı...

Hindistan'da yıkılan Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atılıyor!

Hindistan’da 1528 yılında inşa edilen ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temeli yarın atılacak.

Yıkılan Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli gelecek ay atılıyor!

Hindistan’daki Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temelinin gelecek ay atılacağı belirtildi.

Vaniköy Camisi en kısa sürede ayağa kaldırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan Vaniköy Camisi'nin en kısa zamanda aslına uygun olarak ayağa kaldırılacağını söyledi.

Balıkesir'deki Pazarlık Camisi'nin 4 yıllık restorasyonu tamamlandı!

Balıkesir Edremit'te 169 yıl önce inşa edilen Pazarlık Camisi, 4 yıl süren restorasyon çalışması tamamlandı. Cami ibadete açıldı.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Ayasofya'nın imar planlarının Ayasofya Camisi ve Külliyesi olarak değiştirilmesi teklif edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, AK Parti ve MHP grupları, Ayasofya'nın imar planlarının "Ayasofya Camisi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesini teklif etti.

Amasya'daki 753 yıllık Gökmedrese Camisi hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyon çalışmaları tamamlanan Gökmedrese Camisi, cuma namazıyla birlikte hizmete açıldı.

köln ditip camisi nerede Haberi

köln ditip camisi nerede


DİTİB’in Köln’de inşa ettirdiği DİTİB Merkez Camii; Dom Katedrali, televizyon kulesi gibi Köln’ün simgeleri arasına girdi. Almanların da yoğun ilgisini çeken, hatta açılışı bile yapılmadan dünyanın dört bir yanından turist çeken Köln Camii’ne, Köln karnavalından sonra Köln Bahar Koşusu “Kölner Frühlingslauf" için hazırlanan resmi tişörtteki Köln simgeleri arasında yer verildi. 


23 Mart’ta yapılacak olan bahar koşusunun resmi tişörtü üzerinde Dom Katedrali'nin yanında cami resminin de bulunması ırkçı grupları rahatsız etti. Köln Bahar Koşusu Komitesi, koşu tişörtü üzerinde Dom Katedrali gibi Köln Camii’nin de yer alacağını doğruladı. Alman Spor Okulu basın sözcülerinden Jens Koralewski, “Bize göre cami Köln şehrinin bir parçasıdır. Bizim başka bir niyetimiz yoktur. Tişörtün yeşil rengi ise baharın rengidir. Biz, bize saldıran insanlara bağımlı olmayacağız. Cami resmi tişörtün...