28 / 04 / 2024

Ford'te çip krizinden nasibini aldı! Üretimi durdurdu!

Ford'te çip krizinden nasibini aldı! Üretimi durdurdu!

ABD'li otomobil üreticisi olan Ford, küresel çapta yaşanan tedarik sorunları sebebiyle Köln ve Saarlouis'ta bulunan Alman fabrikalarını kapatacağını açıkladı. Detaylar haberimizde yer alıyor... 



Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan soğuk savaş nedeniyle Ford, Avrupa'daki otomobil üretimini olumsuz yönde etkilediğini açıkladı. 2020 senesi ile birlikte hayatımıza giren Kovid 19 birçok sektörü etkilediği gibi otomotiv sektörünü de yakından etkiledi.

Ford te çip krizinden nasibini aldı! Üretimi durdurdu!

Küresel çapta yaşanan tedarik sorunları nedeniyle otomobil markaları, üretimi yavaşlatma veya durdurma kararı aldı. Ford, küresel çapta yaşanan tedarik sorunları sebebiyle Köln ve  Saarlouis'ta bulunan Alman fabrikalarını kapatacağını açıkladı. Böylece, Ford'ün S-Max ve Galaxy otomobilleri için üretimi durdurulmuş oldu.

Ford te çip krizinden nasibini aldı! Üretimi durdurdu!

Ford, iki otomobil, içinde eylül ayı sonrasında gelen siparişlerin karşılacağında söyledi. Ayrıca Ford, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan soğuk savaş nedeniyle Polyana'daki Volkswagen fabrikasındaki parça eksikliğinden dolayı Tourneo Connect aracının da üretiminin dudrucağını belirtti.

Editörün notu: Bu haber 23 Mart 2022 17.55'de yazılmıştır. An itibariyle dolar kuru 14 lira 84 kuruş, euro 16 lira 43 kuruş, altının gramı ise 921 lira 53 kuruş değerinde.

İremnaz KÖSEOĞLU/Emlakkulisi.com

Renault'dan şok eden Rusya kararı: Üretime devam!

BMW 1 serisinin fiyatları ne kadar? İşte 23 Mart 2022 Fiyat listesi...

Honda Civic modellerinde dev kampanya! İşte 23 Mart 2022 Fiyat listesi...

Dacia Duster'dan ÖTV indirimi! 227 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla!


Geri Dön