15 / 05 / 2024

kolombiya gecekondu mahallesi

kolombiya gecekondu mahallesi

Kolombiya'da tepe üzerine kurulmuş bir gecekondu mahallesine, yüzlerce metre uzunluğunda bir yürüyen merdiven inşa edildi. Comuna 13 mahallesindeki yürüyen merdiven, altı bölümden oluşuyor ve toplam uzunluğu 384 metre.

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

Antalya Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi cazibe merkezi olacak!

Antalya Demre Belediyesi tarafından  Karabucak Mahallesi'nde bulunan Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde başlatılan çalışmalar sonucunda alanın cazibe merkezi olması planlanıyor. 

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

Ataşehir'de 25 gecekondu sahibi daha yeni yuvalarına kavuştu!

Emekevler bölgesi ve Barbaros Mahallesi’nde sosyal donatı alanında yer alan gecekondu sahiplerine daire tahsisleri yapıldı.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Adana Göl Mahallesi kentsel dönüşümde 230 bina yıkıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından başlatılan Göl Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 230 binanın yıkımını tamamladı.

Battalgazi'de 48 gecekondu yıkıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Battalgazi Mahallesi, Karslı Cami çevresinde bulunan 48 gecekondu ev sahibinin kendi evleriyle yıkarak arsaları belediye teslim ettiklerini söyledi.

Adana Göl Mahallesi kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ ortaklığında yapılan Göl Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı.

Eskişehir Huzurum Mahallesi'nde TOKİ krizi!

Eskişehir Odunpazarı Huzurum Mahallesi'nde TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi kapsamında zorluk çekiyor. TOKİ’nin ilk etabında mahalleye giren iş makineleri nedeniyle birçok evin yıkıldığı iddia edildi.

Ankara Süvari Mahallesi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Ankara Etimesgut ilçesi Süvari Mahallesi'nde gecekondu bölgesi Balkanlar kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve proje alanı ilan edildi.

Çankaya Mühye Mahallesi'nin imar planı mı değişti?

Mühye Mahallesi gecekondu önleme bölgesi kentsel dönüşüm ve gelişim alanını ilgilendiren imar planlarının yürütmesi durduruldu. Mahkeme, planların “Kamu yararı taşımadığına” hükmetti.

Esenler Oruçreis Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Esenler İlçesi, Oruçreis Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi – Riskli Alan Bölgesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Ankara Çinçin Mahallesi'nde 3 bin 500 gecekondu yıkıldı!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Çinçin Mahallesi'nde yaşanan dönüşümü SABAH Ankara'ya anlattı.

kolombiya gecekondu mahallesi Haberi

kolombiya gecekondu mahallesi

Medellin şehrinin birinci, Kolombiya'nınsa ikinci en tehlikeli yerleşim yeri olan Comuna 13 adlı mahallede dün kullanıma açılan yürüyen merdiven, altı bölümden oluşuyor ve toplam uzunluğu 384 metreye ulaşıyor.

Yoksulluğun kol gezdiği mahallede yaşayanlar senelerdir, evlerinden şehir merkezine gidebilmek için yüzlerce basamak çıkıyorlardı.

Yarım saatlik yürüme süresini beş dakikaya indiren yürüyen merdivenden günde ortama 12 bin kişinin yararlanacağı tahmin ediliyor.

Yaklaşık 6.7 milyon dolara mal olan sistemde iniş ve çıkış için yanyana iki ayrı merdiven bulunuyor. Ücretsiz kullanıma açılan merdivenin yer aldığı hattın zarar görmemesi için üzerinin kapatılması planlanıyor.

Comuna 13, 1980'lerde dünyanın 'cinayet başkenti' ve en önemli uyuşturucu trafiği merkezi olarak tanınıyordu. Daha sonraki yıllarda bu imajı düzeltme yolunda adımlar atıldı. Bölgede...