06 / 05 / 2024

komisyon ücreti

komisyon ücreti

Geçen ay ticari kredilere tavan faiz uygulaması getiren Merkez Bankası şimdi de kısa vadeli ticari kredilerin maliyetini yükselten bankalara başka bir sınırlama getirmeye hazırlanıyor.

5 maddede emlakçı komisyon ücreti ödemesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "5 Maddede emlakçı komisyon ücreti ödemesi"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Bankacılar kirayı da paketledi!

Bankacılar ev kiralamak isteyenlere 12 aylık kira tutarı, depozit ve emlakçı komisyon ücreti kadar kredi kullandırıyor. Kredi 12 ay vadeli ve taksitli veriliyor. Kira paketine katılan ev sahibi ve kiracılar EFT/havale ve hesap işletim ücreti ödemiyor...

İstihale yurt dışına açılacak!

İngiliz girişimci Tyla Angelis, gayrimenkul sektöründe açık artırma sistemini İstihale ile Türkiye'ye getirdi. Yüksek komisyon ücreti talep eden emlakçıları devre dışı bırakan İstihale, aylarca satılamayan gayrimenkullerin bir günde satışını sağlamayı hedefliyor, istihale'nin kurucusu Tyla Angelis,

Almanya'da ev almak çok zor!

Almanya'da faizler düştü ancak ev fiyatları öyle bir arttı ki ev sahibi olmak artık "hayal" oldu. Ülkede ayrıca bir de komisyon ücreti sıkıntısı yaşanıyor. 

Dolar bozdurana ev alırken komisyon yok!

Adıyaman'da bir emlakçı, 20 bin dolar bozdurup makbuzunu getiren müşterilerinden komisyon ücreti almayacak ve danışmanlık hizmetini de ücretsiz verecek

Avcılar Ispartakule Evleri kura başvuru ücreti!

Toplam 1.500 konutun kurayla satışa sunulduğu Ispartakule Evleri'nde 15 bin TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor. Projede başvurular devam ediyor. Peki Avcılar ıspartakule Evleri kura başvuru ücreti ne kadar?

Emlak Konut GYO Ispartakule Konutları başvuru ücreti!

Emlak Konut GYO ve TOKİ işbirliğiyle hayata geçirilen projede toplam 1.849 adet daire bulunuyor.Peki Emlak Konut GYO Ispartakule Konutları başvuru ücreti kapsamında iki grup için ne gibi farklılıklar olacak?

Tapuya şerh koyma ücreti 2015!

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile şerh konulabiliyor. Peki, ne kadar masraf ödenir? Tapuya şerh koymak ne kadar? İşte tapuya şerh koyma ücreti 2015...

TOKİ Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Toplam 1.849 adet daireden meydana gelen projenin ruhsatı 1 Haziran 2015 Pazartesi günü alındı. Proje Emlak Konut GYO ve TOKİ imzası taşıyor. Peki TOKİ Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Vekalet noter ücreti 2015!

Vekalet sözleşmesi ise, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Vekaletname noterde verilebiliyor. Peki, vekalet noter ücreti 2015 ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule başvuru ücreti ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule'de 15 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Kurayla satışa sunulan projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor. Peki Emlak Konut Ispartakule başvuru ücreti ne kadar?

Yeni elektrik aboneliği ücreti 2015!

Elektrik abonelik işlemleri; ıslak imzalı bireysel başvuru ile Müşteri Hizmetleri Merkezlerinden yapılıyor. Abonelik sözleşmelerinin kullanıcı adına olması gerekiyor. Peki, yeni elektrik aboneliği ücreti 2015 ne kadar?

Kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında belirli ve belirli olmayan bir süre için kira kontratı yapılabiliyor. Kira kontratı zorunlu olmamak ile birlikte noterde onaylatabiliyor. Peki, kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

komisyon ücreti Haberi

komisyon ücreti

Merkez Bankası, bankaların ticari kredi faiz üst sınırını aşmak için yükselttikleri komisyona da sınırlama getirecek. Merkez Bankası aylık yüzde 1,1 kredi kullanım komisyonlarının sınırlandırılması için harekete geçti.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre bankaların kullandırdıkları ticari kredilerden aldıkları yüksek komisyonlara sınır getirilecek. Ekonomi yönetimi, ticari kredi maliyetlerinin Merkez Bankası’nın politika faizine yaklaşabilmesi için bankaların kullandırdıkları ticari kredilerden aldığı yüksek komisyon ücretlerinin önün geçmeyi hedefliyor. Yapılacak yeni düzenlemelerle Merkez Bankası’nın daha önce uygulamaya aldığı “ticari kredilerde faiz tavanı” uygulamasının etkinliğinin artırılması bekleniyor.

Merkez Bankası’nın yaptığı düzenleme sonrasında, bankacılık sektöründe ticari kredi faizlerinde düşüş kaydedilmiş, kredi faizleri yüzde 30'lardan yüzde 21'lere gerilemişti. Bu gelişmeler karşısında ticari kredilerde vadelerin kısaldığı görülürken bankalar ise bu kısa vadeli kredilere yüksek komisyon oranları uygulayarak karlılıklarını artırırken kredi maliyetlerini de...