14 / 05 / 2024

kömürde hava kirliliği standardı

kömürde hava kirliliği standardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hava kirliliğinin azaltılması için ısınma amaçlı kullanılacak kömürlerin özelliklerini belirledi. hava kirliliği yaşanmayan illerde en az 4 bin 200 kalori, kirliliğin yüksek çıktığı illerde ise 4 bin 800 kalori...

TOKİ'den Trabzonlulara büyük müjde! 166 konut için beklenen tarih geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından Trabzonlulara büyük müjde... Tam 166 konut için beklenen tarih geldi... İşte TOKİ Trabzon projesi detayları...

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Milyonlarca çalışan doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımının ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Peki, 1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Yıkım yönetmeliği için çalışmalar başladı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden yıkım yönetmeliğine dair çalışmalarının başladığını duyurdu. Kurum, yıkım yönetmeliğinin içeriğine dair bilgiler de paylaştı. 

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

Base Projects Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Base Projects Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Şişli'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Akif Öztürk ve Serap Bilgen Öztürk ortaklığında kuruldu.

Antalya'da bina yıkımı sırasında işçinin üzerine beton blok düştü!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bir apartmanın yıkımında çalışan Hasan Atıcıoğlu (35) üzerine beton blok düşmesi sonucunda yaralandı... 

Rusya’daki dev stadyum yıkım sırasında çöktü!

Rusya’da konser ve spor etkinliklerinin yapıldığı dev stadyum yıkım sırasında çöktü. Stadyumun yıkımında çalışan işçilerin enkaz altında kalabileceği düşünülüyor.

Atatürk Havalimanı için yıkım ihalesi açıldı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yıkımı için ihaleye çıkıldı. İhale, 8 Ekim 2019 tarihinde saat 14:30’da İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nde yapılacak...

Avukat Enver Alcan yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı! 

Avukat Enver Alcan, yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı.Villası için 229 bin lira ödeme yaptı. Ödediği parayı evin eski sahibi Mehmet Hattat’tan almak için dava açtı.

Karasu'da yıkım kararına tepki için yakım!

Sakarya'nın Karasu Belediyesi ekipleri 17 kaçak yapıyı yıkmak için bölgeye geldi. Bölgede bulunan vatandaşlar ise yıkım kararına dükkan yakarak tepki gösterdi.

Temiz hava solutan öngörü yazılımı!

Siemens büyük şehirlerdeki hava kirliliği oranını birkaç gün önceden doğru bir şekilde tahmin etmek için yapay sinir ağlarını temel alan akıllı bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım şehirlere ve sakinlerine bu bilgileri hava kirliliği zirve yapmadan önce vererek yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda

Artpro Mimarlık Mühendislik İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artpro Mimarlık Mühendislik İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fulya Aslan Çetin ve Erman Doğruyol ortaklığında kuruldu. 

kömürde hava kirliliği standardı Haberi

kömürde hava kirliliği standardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hava kirliliğinin azaltılması için ısınma amaçlı kullanılacak kömürlerin özelliklerini belirledi.


Bakanlık tarafından ısınma amaçlı üretilen yerli katı yakıtlarla ithal edilenlerin özelliklerini belirlemek ve bunların piyasaya sunulmasına ilişkin usul ve esasları tespit etmek amacıyla Katı Yakıtların Kontrolü Tebliği taslağı hazırlandı.


Taslağa göre, hava kirliliğinin az olduğu ilde 4 bin 200 kalori ve üzeri kömür kullanılacak. Hava kirliliğinin yüksek olduğu illerde ise 4 bin 800 kalori ve üzeri kömür tercih edilecek.


- Biyokütle briket kullanımı


Zeytin küspesi ve çekirdeği, fındık, ceviz, ayçiçeği, saman, mısır koçanı gibi karışımlarından oluşan ve son yıllarda ısınma amaçlı kullanımı artan biyokütle briketin hangi özelliklerde olması gerektiğini de belirlendi. Biyokütle briket, hava kirliliğinin az olduğu illerle köy ve beldelerde kullanılacak.


Hava kirliliğinin az olduğu illerde kullanılacak biyokütlenin kalorisi...