08 / 05 / 2024

kömürlük ortak kullanım alanı mıdır

kömürlük ortak kullanım alanı mıdır

Apartmanlarda ve diğer şekillerde kullanılan binalarda yer alan kömürlük alanları, bağımsız bölüm olarak değerlendirilmiyor. Buna göre kömürlük ortak alan mıdır? Kömürlük alanının kaç metrekare olması gerekiyor?

Apartman kömürlükleri ortak alan mıdır?

Apartman kömürlükleri ortak alan mıdır? Kat Mülkiyeti Kanununa göre apartman kömürlüğünden tüm kat maliklerinin faydalanma hakkı bulunuyor mu? İşte kat mülkiyeti kanunu apartman ortak alanları...

Bosch SMS23BW01T solo bulaşık makinesi kaç TL? Teknik özellikleri neler?

Bosch SMS23BW01T solo bulaşık makinesi, kullanışlı tasarımı ve teknolojik özellikleriyle kullanıcıların dikkatinden kaçmıyor. Biz de sizin için Bosch SMS23BW01T solo bulaşık makinesine ilişkin detayları derledik.

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler bunlara dikkat edin! 2023 prefabrik evler ne kadar? Prefabrik ev kışın kullanılır mı?

Prefabrik evler şu sıralarda özellikleri ve fiyat aralığı bakımından bu yapılar ile ilgilenen kişilerin gündeminde yer almaktadır. İşte hem prefabrik evler hakkında merak edilenler!

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

Evdeki hesap çarşıya uymadı… Parola önlemi Netflix’e 1 milyon kullanıcı kaybettirdi!

Avrupa’da yapılan pazar araştırmasına göre ünlü platformun parola paylaşımına karşı yasak getirmesi yarardan çok zarara neden oldu. Platformun, bu yılın başından bu yana sadece İspanya’da 1 milyonu aşkın kullanıcıyı kaybettiği ortaya çıktı.

Kuraklık nedeniyle suyu bitmek üzere olan İstanbul’da hangi önlemler alınacak?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), “Küresel iklim değişikliği nedeniyle yaşanan hidrolojik kuraklık, su kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmeyi ve tasarrufu zorunlu kılıyor” ifadesini kullanarak, İstanbul'u kurtaracak sihirli formülü açıkladı.

Bosch Serie 2 Solo Bulaşık Makinesi 8.639 TL! Özellikleri neler? 16 Mart fiyat listesi

Bosch Serie 2 Solo Bulaşık Makinesi, kullanışlı tasarımı ve teknolojik özellikleriyle tüketicilerin dikkatinden kaçmıyor. Biz de sizin için Bosch Serie 2 Solo Bulaşık Makinesi ile ilgili detayları topladık.

Mobil bankacılıkta büyük tehlike! Truva atı saldırıları ikiye katlandı!

Mobil bankacılık hizmetlerinin kullanımı giderek yaygınlaşırken, kullanıcıların siber saldırılara karşı da uyanık olması gerekiyor. Uzmanlar geçen yıl mobil bankacılık kullanıcılarını hedefleyen Truva Atı saldırılarının ikiye katlandığını belirterek bazı uyarılarda bulundu.

Bosch Serie 4 Solo Bulaşık Makinesi 60 cm Siyah 18.770 TL! Özellikleri neler? 2 Mart fiyat listesi

Bosch Serie 4 Solo Bulaşık Makinesi, kullanışlı tasarımı ve teknolojik özellikleriyle alıcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor.

Mutfaklarda değişim başlıyor! Regal Solo Bulaşık Makineleri ne kadar? 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Bulaşık makinesi fiyatları coşup cep yakarken akla ilk gelen ekonomik markalardan biri de Regal. Peki uygun fiyatının yanı sıra artık daha şık ve kullanıcı dostu olan Regal Solo Bulaşık Makineleri kaç liraya satılıyor? İşte tüm modeller ve fiyatları...

Bosch Serie 6 Solo Bulaşık Makinesi 21.680 TL! Bosch Serie 6 Solo Bulaşık Makinesi özellikleri neler?24 Ocak 2023 fiyatı

Bosch Serie 6 Solo Bulaşık Makinesi, kullanışlı tasarımı ve teknolojik özellikleriyle alıcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor.

Merkez Bankası Açık Bankacılık sistemini kullanıma açtı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, liralaşma stratejisinin dijital ekonomi yol haritasının önemli bir bileşeni olan ödemeler alanı Açık Bankacılık sistemini kullanıma açtı. İşte Merkez Bankası Açık Bankacılık sistemi ile ilgili merak edilen detaylar...

Karaca Erken Kış Fırsatları'nda yüzde 50 indirim! İşte 10 Ekim 2022 Karaca fiyat listesi

Şık ve kullanışlı mutfakların vazgeçilmez adresi Karaca Erken Kış Fırsatları’nda yüzde 55’e varan indirimler sunuyor. Kahvaltı servis takımından tencere setine, doğrayıcıdan tost makinesi hatta nevresim setine kadar birçok ürün kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor.

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Sakın bu mesaja tıklamayın! Dolandırıcılar iş başında

Son günlerde telefon kullanıcılarına WhatsApp üzerinden gelen dolandırıcılık mesajları kullanıcılarda tedirginlik yarattı. Bir takım dolandırıcı kişiler, ünlü bir firmanın ismini vererek, kullanıcılarda para almaya çalışıyor. İşte detaylar…

kömürlük ortak kullanım alanı mıdır Haberi

kömürlük ortak kullanım alanı mıdır

Kömürlük ortak alan mıdır?

Apartmanlarda ve diğer şekillerde kullanılan binalarda yer alan kömürlük alanları, bağımsız bölüm olarak değerlendirilmiyor. Bu nedenle bu alanların ayrı bir tapusu da bulunmuyor. Kanunen ortak alan olarak kabul edilen kömürlük alanları ile ilgili yasal esaslar, kanunda şu şekilde ifade ediliyor.


Ortak yerler..

Madde 4 – Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu Kanun gereğince her halde ortak yer sayılır.


Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar,bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş kapıları, antreler, merpenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar ve buralardaki genel tuvalet ve lavabolar, kapıcı daire veya odaları, genel çamaşırlık ve çamaşır kurutma yerleri, genel kömürlük ve ortak garajlar,...