16 / 05 / 2024

komutan Orlov

komutan Orlov

Çeşme Savaşı'nda Osmanlı'yı yenilgiye uğratan Rus komutan Orlov'un 11'inci kuşaktan torunu ziyarete geldiği Çeşme'ye dostluk parkı yaptıracağını söyledi..

Amiral Osman Paşa Köşkü 100 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Üsküdar Sultantepe’de Osmanlı Filosu komutanı Amiral Osman Paşa tarafından 1800’lü yıllarda inşa ettirilen Amiral Osman Paşa Köşkü 100 milyon TL'ye satılıyor...

Silivri'deki eski ilçe emniyet binası yıkıldı! 

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Başkomutan Caddesi'ndeki bulunan ve 11 senedir atıl durumda olan eski ilçe emniyet binası yıkıldı...

Kanal İstanbul'la Türkiye Montrö’yle elde ettiği hâkimiyeti kaybeder mi?

Eski Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Kanal İstanbul'un Montrö dışında olmasının bir sorun olduğunu belirtti. "Karadeniz’e çıkmak isteyen ama Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkeler buradan rahatça girip çıkabilir. ‘Biz Montrö’yü delmedik ki, Kanal İstanbul Montrö tarifinin dışında’ diyebilir" diy

Rus generalin mezarı arazi sahibini yaktı!

Ardahan'da bir inşaatın kazısı esnasında Polonya asıllı Rus komutanın naaşının bulunduğu alanda arkeologlar tarafından kazı çalışması başlatıldı. Arsa sahibi Fahrettin Yılmaz, "Bu general beni mağdur etti" diye açıklama yaptı. 

Güngör Gündoğdu: Konutumu arkadaşıma tahsis ettim!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yargılanan TSK'dan ihraç edilen Babaeski 1. Zırhlı Tugay Komutanı eski Kurmay Albay Güngör Gündoğdu savunmasında konutunu arkadaşına tahsis ettiğini açıkladı.

TOKİ Rumeli Hisarı 615 hait ve 20 konut ihalesi bugün!

TOKİ İstanbul İli Beşiktaş İlçesi Rumeli Hisarı Mahallesi'nde 615 Adet HAİT, 2 Adet 53 Üniteli Misafirhane, 20 Adet Komutan Konutu ile Müştemilat İnşaatı ihalesi bugün gerçekleşecek.

TOKİ Rumeli Hisarı 615 adet HAİT ihalesi 7 gün sonra!

TOKİ İstanbul İli Beşiktaş İlçesi Rumeli Hisarı Mahallesi 615 Adet HAİT, 2 Adet 53 Üniteli Misafirhane, 20 Adet Komutan Konutu ile Müştemilat İnşaatı ihalesi 7 gün sonra yapılacak.

TOKİ Odunpazarı 59 hait ve 10 komutan konutu ihalesi bugün!

TOKİ'nin Eskişehir İli Odunpazarı İlçesi'nde inşa edeceği 10 korumalı komutan konutu ile 59 hait ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Beşiktaş 615 hait ve 20 konut inşaat ihalesi 24 Nisan'da!

TOKİ İstanbul İli Beşiktaş İlçesi Rumeli Hisarı Mahallesi'nde 615 Adet HAİT, 2 Adet 53 Üniteli Misafirhane, 20 Adet Komutan Konutu ile Müştemilat İnşaatını ihale edecek.

TOKİ Odunpazarı 59 hait ve 10 komutan konutu ihalesi 12 Nisan'da!

TOKİ Eskişehir İli Odunpazarı İlçesi 59 Adet HAİT ve 10 Adet Korumalı Komutan Konutu inşa edecek. TOKİ Odunpazarı 59 hait ve 10 komutan konutu ihalesi 12 Nisan'da.

TOKİ Beşiktaş Rumeli Hisarı Mahallesi'nde yenileme yapacak!

TOKİ İstanbul İli Beşiktaş İlçesi Rumeli Hisarı Mahallesi 615 Adet HAİT, 2 Adet 53 Üniteli Misafirhane, 20 Adet Komutan Konutu ile Müştemilat İnşaatını ihale edecek.

Atatürk'ün Çanakkale Bigalı köyündeki evi restore ediliyor!

Çanakkale’de, Atatürk’ün Anafartalar Grup Komutanı iken 19. Tümen Karargahı olarak kullandığı Bigalı köyündeki evi yenileniyor.

Amasya'ya yeni kuran kursu!

Amasya’da hizmete giren kız Kur’an kursunun açılışını Vali Salih Işık, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve hayırseverler yaptı.

komutan Orlov Haberi

komutan Orlov


Türk denizcilik tarihinin en ağır kayıplarının verildiği Çeşme Deniz Savaşı'nda Osmanlı donanmasına ağır kayıplar verdiren Rus Ordusu Komutanı Fyodor Orlov'un 11'inci kuşaktan torunu Nicolas Orlov, 245 yıl sonra atalarının savaştığı denizi görmek için Çeşme'ye geldi. Savaştan bu yana Orlov ailesinden İzmir'e gelen ilk kişi olduğu tahmin edilen Nicolas Orlov, Çeşme Kalesi'nden savaşın yaşandığı Çeşme kıyıları ile Sakız Adası arasındaki bölgeyi seyretti. Orlov "Savaşlar geride kaldı. İki milletin birbirine dost olması gereken günler yaşanıyor. Bunu istemeyenler var çünkü." dedi. Orlov Çeşme'de Türk-Rus Dostluk Parkı ve Müzesi oluşturmak ve gemi kalıntılarını çıkarmak için maddi destek sağlayacağını da söyledi. 


ÇEŞME SAVAŞI'NDA NELER YAŞANDI?

1768 - 1770 Osmanlı Rus Savaşlarının sonunu belirleyen Çeşme Deniz Savaşı, Çariçe II. Katerina'nın Rus donanmasını Baltık Denizi'nden Akdeniz'e göndermesiyle başladı....