05 / 05 / 2024

Konak Belediyesi halkapınar mahallesi çalışmaları

Konak Belediyesi halkapınar mahallesi çalışmaları

Konak Belediyesi, Halkapınar Mahallesi ile Gıda Çarşısı arasında kalan 27 bin 105 metrekarelik boş arazide yürüttüğü yol yapım ve çevre düzenlemesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Konak Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatı başladı!

Konak Belediyesi’nin Basmane’de hayata geçirilecek olan yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları başladı. Başkan Batur açıklamasında ihale tamamlanır tamamlanmaz inşaat faaliyetinin başladığını başladı.

Konak Belediyesi'nden yeni plan: Konak'ın silüeti değişiyor! 

Konak Belediyesi tarafından son olarak Gürçeşme bölgesinin imar planı çalışmaları yapıldı. Söz konusu plan revizyonunun Kasım ayı Meclis toplantısında değerlendirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Murat Bakan'dan Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan bütçeye tepki!

Murat Bakan 2022 yılı Yatırım Programı’nda Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan yatırım bütçesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız" dedi.

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap kura çekilişi 20 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Halkapınar 3. Etap projesinin kura çekilişi 20 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Halkapınar 3. Etap projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

Halkapınar-Otogar Raylı Sistem Hattı projesi için soru önergesi verildi!

Halkapınar-Otogar Raylı Sistem Hattı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Konak Belediyesi'nin hizmet binası yıkıldı! 

İzmir depremi sonrası hasar gören Konak Belediyesi'nin cam hizmet binasında yıkım işlemleri tamamlandı. 

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 5 ilçeye Tarım Müdürlüğü binası!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın, Halkapınar, Derbent, Güneysınır ve Sarayönü ilçelerinde ilçe Tarım müdürlüğü binası inşa edecek. 

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Konak Belediyesi'nden Mart 2021'e kadar kira desteği!

Salgın sürecinin başında aile hekimliklerinin hizmet sunduğu ve Roman vatandaşların yaşadığı konutları ile esnafın olduğu mülklerinden kira almayı kesen Konak Belediyesi, desteğini mart ayına kadar uzattı.

Konak Belediyesi'nden satılık 21 daire!

Konak Belediyesi mülkiyetinde yer alan 21 adet daireyi satışa çıkardı. İhale 3 Eylül 2020 Perşembe günü gerçekleşecek.

Konak Belediyesi halkapınar mahallesi çalışmaları Haberi

Konak Belediyesi halkapınar mahallesi çalışmaları

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin hummalı çalışmaları neticesinde bölgenin araç ve yaya trafiğine nefes aldıracak yeni sokaklar oluşmaya başladı. İzmir'in en yoğun ticari hareketliliğinin yaşandığı bölgede esnafın yoğun olarak kullandığı 1004 Sokak'a paralel uzanan, araç trafiği ve bulunduğu konumla neredeyse ana cadde işlevi gören 1201 Sokak'ı birbirine bağlayan yolun yapımı sürüyor. Yaklaşık 300 metre uzunluğundaki sokakla beraber, yeni düzenlemeyle 1201/6 ve 1201/7 sokakları da bölgeye kazandırılacak.


Kaldırım ve bordürlerin döşenmesiyle tamamen ortaya çıkacak olan sokaklar, daha sonra asfaltlanarak trafiğe hazır hale gelecek. Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları başlayacak. Kapsamlı düzenlemeler sonunda bölge yeni bir yeşil alana sahip olacak. Yaklaşık 15 bin metrekare alanda yapılacak peyzaj çalışmasıyla birlikte arazinin yarısından fazlası yeşil alana dönüşecek. Ulaşım...