28 / 04 / 2024

Konak Belediyesi'nden yeni plan: Konak'ın silüeti değişiyor! 

Konak Belediyesi'nden yeni plan: Konak'ın silüeti değişiyor! 

Konak Belediyesi tarafından son olarak Gürçeşme bölgesinin imar planı çalışmaları yapıldı. Söz konusu plan revizyonunun Kasım ayı Meclis toplantısında değerlendirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...



Konak Belediyesi tarafından başlatılan  etap etap imar planı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu çalışmalara bir yenisi daha eklendi. 

Son olarak Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gürçeşme 1. Etap plan revizyonu Meclis gündemine geliyor. 

Bu kapsamda, İsmet Paşa ve Mehtap Mahalleleri ile, Lale, Küçükada ve Ferahlı Mahallelerinin bir bölümünü kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Kasım ayı olağan meclis
toplantısının ilk oturumunda değerlendirilecek. 

Konak Belediyesi nden yeni plan: Konak ın silüeti değişiyor! 

Ege'de Sonsöz'den Metehan Ud'un haberine göre; yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı bölgenin imar planın ilgili komisyonlara yollanması bekleniyor. 

Söz konusu gündem önerisi Konak İlçe sınırları içinde İsmet Paşa ve Mehtap Mahalleleri ile, Lale, Küçükada ve Ferahlı Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda 1/1000 ölçekli Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonu hakkında" denilerek açıklandı. 

Konak Belediyesi nden yeni plan: Konak ın silüeti değişiyor! 

KENT MODERN BİR SİLÜET KAZANMIŞ OLACAK 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu bölgenin planlanması ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. 

Abdül Batur, söz konusu açıklamasında "Beştepeler’den sonra Yenişehir’den Mersinli’ye uzanan ters L şeklindeki bölgemiz ve Gürçeşme bölgesinin planları var, şu anda ikisinin de üzerinde çalışma yapıyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili anayasayı bir buçuk sene içinde bitirdik" ifadelerine yer verdi. 

Gelecek altı ayda tüm bölgelerin planlarının biteceğinin altını çizen Abdül Batur, "Konak’ta kentsel dönüşüm planı hazırlanmayan bölge olmayacak. Beştepeler ve Yeşildere projelerinin uygulanması ile uçaktan bakarken veya Yeşildere yolundan geçerken gördüğünüz görüntü değiştirilecek" açıklamasında bulundu. 

Batur, konuya ilişkin açıklamasını, şehrin modern bir silüet kazanacağını belirterek tamamladı. 

Konak Belediyesi nden yeni plan: Konak ın silüeti değişiyor! 

Ayrıca açıklanan son dakika detaylarına göre, İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde uzun yıllardır kentsel dönüşüm ve imar planı revizyonu bekleyen bölgeye ilişkin yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Cumhuriyet Mahallesi, İnönü Mahallesi ve Örnekköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 137 hektar büyüklükte alanda sürdürülen dönüşüm çalışmaları kapsamında imar planlarının etaplar halinde hazırlanmasına karar verilmişti. 

3 sene önce bölgenin geneline dair hazırlanan 1/1000 Ölçekli Cumhuriyet-Örnekköy-İnönü Mahalleleri Uygulama İmar planına askıya çıkarılmış ardından askı süresinde yapılan itirazlar kapsamında, a planlar yeni bir çalışma yapılması için geri çekilmişti. Sonrasında da 1’inci ve 2’inci etap olarak adlandırılan alana dair özel planlama
çalışması gerçekleştirilmişti. 

İki etabından dışında kalan 108 hektarlık alana ilişkin askıya çıkarılan imar planlarına da şimdi itiraz geldi. . Karşıyaka Belediyesi’ne dilekçe veren TMMOB Şehir Plancıları Odası ve 563 vatandaş planların yeniden gözden geçirilmesini talep etti. Söz konusu itirazların, Karşıyaka Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda gündeme gelmesi ve ilgili komisyonlara yollanması bekleniyor.

TOKİ Erzincan projesinde son dakika! 158 konutluk yeni proje yarın ihaleye çıkıyor!

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy projesine başvuranlar hemen bakın! Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kuraları çekildi mi?

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? Evini dönüştürecekler dikkat! 


Geri Dön