06 / 05 / 2024

konak imar planları

konak imar planları

CHP’nin Konak Belediyesi başkan adayı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, seçilmesi durumunda önceliğinin, kentin çeperlerindeki çarpık yapılaşma bölgelerinde kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. 

Konak'ta yeni kent merkezi düğümü çözülecek!

İZMİR'de Yeni Kent Merkezi Planları'nın Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde yeni imar planları için çalışmalar sürüyor.

Konak'ta imar plan notları yürütmesi durdu!

Konak Belediye Meclisi'nin CHP Grubu içindeki bölünme nedeniyle yenisini onaylamadığı 2014 yılında yapılan 1/1000 ölçekli plan ve uygulama imar planı lejant ve plan notu değişikliklerinin yürütmesini durdurdu.

Konak'ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacak!

Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi'nde 113 mahalle muhtarı ile biraraya gelen Sema Pekdaş, talep ve sıkıntılarını dinledi. Pekdaş Konak'ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacağını belirtti.

Abdül Batur'dan Gültepe imar planları açıklaması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının durdurulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Batur, “Hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Kimse bu konuda bizi vazgeçiremez" diye konuştu.

Turan Konak: İmar planları gözden geçirilerek revize edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak yaptığı açıklamada deprem mevzuatına uygun hazırlanmamış tüm imar planlarının gözden geçirilerek revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

Gültepe'nin imar planları askıya çıktı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının askıya çıkmasının ardından muhtarlar ve vatandaşların sorularına cevap verdi. 

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

Gültepe'nin yeni imar planları beklemede!

Konak’ın yapılaşma sorunu en fazla olan semtlerinden Gültepe için hazırlanan yeni imar planları ‘eksiklikler’ nedeniyle beklemeye alındı.

İzmir Gültepe'nin imar planları meclisten geçti!

İzmir Konak  Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı düzenlendi. Gültepe imar planları, komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis onayından geçti.

İzmir Gültepe'nin imar planları masaya yatırıldı!

Konak Belediyesinin Haziran ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıda 15 mahalleyi kapsayan ‘Gültepe Planlama Bölgesi’ için hazırlanan yeni uygulama imar planları görüşüldü.

Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yapılan itiraza ret!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Belediye'nin Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın revize imar planlarına yaptığı itirazı kabul etmedi. Konak Belediyesi yargıya gitmezse, planlar kesinleşecek, ihalenin önünde engel kalmayacak. Yargıya gidildiği takdirde limana çivi çakılamayacak

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros imar planları için komisyon kurulacak!

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında, iki mahallenin 1/5000’lik imar planlarının karara bağlanması için İBB Meclisi nezdinde girişimlerde bulunacak bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Nuran Uslu, imar planlarındaki son durumunu açıkladı!

Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, yaptığı açıklamada, Beyendik Belediyesi'nin ilave imar planlarıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Boyalık ile beraber, AK Parti Edirne Milletvekili Sezen'i ziyaret ederek projenin imzalanmasına ilişkin yardım istediğini söyledi.

Bursa Gürsu'da imar planları konuşuldu!

Bursa Gürsu Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk toplantısını yaptı. Gürsu'nun imar planlarının tekrar gözden geçirildiği toplantıda ana maddelerden biri kamu yatırımlarında ilçe içinde yeterli büyüklükte arsa bulunmamasıydı.

İsmail Gültekin: Yalova'da öncelik imar planları!

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

konak imar planları Haberi

konak imar planları

İzmir’deki gazetecilerle kahvaltıda biraraya gelen Narlıdere Belediye Başkanı Batur, 9 maddelik manifestosunu açıkladı. Batur, önceliği kentsel dönüşüme verdiklerini dile getirerek “5 yıl içinde ilk olarak Gültepe’deki dönüşümü tamamlayacağız. Genel Başkanımız da 20 yıldır başkanlık yaptığım Narlıdere’deki başarımızdan hareketle, özellikle Konak için bizi görevlendirdi. Biz de vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda hizmet veren bir belediyecilik yapacağız” dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Zorlu Holding tarafından kent merkezine dikilmek istenen gökdelen projesine karşı olduğunu belirten CHP adayı Abdül Batur, yüksek binalar için Bayraklı’nın belirlendiğine dikkat çekti.

İlk aşamada Konak’ın planlamasını yapacaklarını ve yatırımları kentin çeperlerine kaydıracaklarını dile getiren Batur, “Konak’ta yapılacak olan yeni yapılaşmalar orada yaşayan insanların kültürüne ve dokusuna zarar vermeyecek. Mahalle dokusuna uygun olan yapılara izin verilecek. Tarihi bir yer olan Konak’ın bu...