04 / 05 / 2024

Konak Pier izmir

Konak Pier izmir

İzmir'in tarih kokan yapılarından Konak Pier önce AVM oldu. Eyfel Kulesi'nin mimarı tarafından dizayn edilen alan şimdi de üzerindeki binalara iki-üç kat çıkılmasıyla bütün özgünlüğünü yitirdi. İmar değişikliğine İzmir halkı isyan etti...

Vakıf GYO İki Konak projesiyle İzmir'e 524 yeni konut geliyor!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İki Konak projesiyle İzmir'e 524 yeni konut geliyor. İşte merakla beklenen İki Konak projesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Konak Fors İzmir fiyat listesi 2021!

Konak Fors İzmir fiyat listesi 2021 haberimizde yer alıyor. İşte Konak Fors İzmir fiyat listesi 2021 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Konak Fors İzmir nerede?

Konak Fors İzmir nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Konak Fors İzmir nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

İzmir Konak'ta tapu işlemleri için yeni dönem başladı!

İzmir Konak Belediyesi, vatandaşların tapu işlemlerini kolaylaştırmak için taşınmazların rayiç değerler verilerini Konak Tapu Müdürlüğü’yle elektronik ortamda paylaşacak yeni uygulamayı hayata geçiriyor.

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

İzmir Konak'taki kentsel dönüşüm muhtarlara anlatıldı! 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Beştepeler bölgesinin kentsel dönüşümü için hazırlanan planları mahallenin muhtarlarına anlattı.

İzmir Konak'taki Mektupçu Köşkü satılıyor!

İzmir'in Konak ilçesinde yer alan Mektupçu Köşkü satılığa çıkarıldı. Köşk için 900 bin TL değer biçildi.

İzmir Konak'taki kentsel dönüşüm için tarih belli oldu!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçe genelinde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için önemli açıklamalarda bulundu. 

İzmir Konak'ta ruhsat süreci hızlandı!

İzmir'in Konak Belediyesi, hem Kovid-19 sebebiyle geçilen dönüşümlü mesai sistemine hem de İzmir depremi sonrasında başlayan zorunlu taşınma sürecine rağmen daha hızlı ruhsat vermeye başladı.

Mistral GYO İzmir Konak arsası 2020 değerleme raporu!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İzmir İli; Konak İlçesi; Mersinli Mah. 8554 ada 6 parsel arsa vasıflı gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı.

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Halk GYO İzmir Konak 2 binası 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Halk GYO, portföyünde yer alan İzmir merkezli "Konak 2 Binası"na ait 2020 yılsonu değerleme raporunu yayınladı. 

Halk GYO İzmir Konak 1 binası 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Halk GYO portföyünde yer alan İzmir Konak 1 binası 2020 yıl sonu değerleme raporu KAP'ta yayınlandı. 

Konak Pier izmir Haberi

Konak Pier izmir

İzmir'in tarihi yapılarından Konak Pier'de işlenen imar değişiklikleri isyan ettirdi. Ünlü Fransız mimar Gustave Eiffel tarafından 1890 yılında dizayn edilen ve yıllarca gümrük binası olarak kullanılan bu tarihi alan 1960'tan sonra balık hali olmuştu. 


PROJE KAPSAMINDA YAPILMIŞ 

1995 yılında alışveriş merkezi olarak düzenlenmek için kapsamlı bir tadilata alınan tarihi yapıdaki son tadilat çalışmasında iş makinelerinin rahat çalışması için tarihi yapının bir duvarı yerlebir edilmiş ve restorasyonun iş makineleriyle sürdürülmesi tepki toplamıştı. Alışveriş merkezi olduktan sonra tüm çekiciliğini kaybeden ve İzmirliler'in artık çok uğramadığı bir nokta olan tarihi Konak Pier'de son olarak tek katlı yapılardan bir tanesine iki kat daha çıkıldı ve çatı yapıldı. Yapının bütün özgünlüğünü kaybettiren bu ekleme İzmirliler'i isyan ettirdi. Gelen tepkiler üzerine İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma...