29 / 04 / 2024

Konak TÜNEL

Konak TÜNEL

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin önünü açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. TMMOB İzmir II Koordinasyon Kurulu tarafından konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

İzmir Konak Tüneli seyahati 20 dakika kısalttı!

İzmir'de trafiğin rahatlatılması amacıyla yapılan Konak Tüneli, günlük 40 bin civarında araca hizmet vererek trafiğe nefes aldırdı. Geçen yıl hizmete açılan tünel, seyahat süresini 20 dakika kısalttı, akaryakıt ve işletme giderlerinde yıllık yaklaşık 30 milyon lira tasarruf sağladı.

'Konak Tüneli, yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlayacak'

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Konak Tüneli’nden günde 17 bin aracın geçtiğini, 30 bin aracın geçişi düşünüldüğünde yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlanacağını söyledi.

Binali Yıldırım, Konak Tüneli'ni inceledi!

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde yapımına başlanan Konak Tüneli’nde incelemelerde bulundu. Yıldırım, tüneli kullanan araçların sürücüleriyle sohbet etti.

Konak Tüneli plana işlenmedi mi?

İzmir'in merkezinde trafik sorununu büyük ölçüde çözeceği iddia edilen Konak Tüneli sonunda açıldı. 150 milyon lirayla ihaleye çıkılan ama 310 milyon lira harcanan tünel, araç trafiğini ne kadar rahatlatacak onu zamanla göreceğiz.

Cemal Gökçe: Boğaz Tüp Tünel Projesi trafiği artıracak!

Cemal Gökçe:“Yeni yol ve şerit ilaveleri yapıldıkça, bu yol ve ilave şeritler daha fazla trafik almakta ve tıkanmaktadır. Boğazı deniz altından iki yaka ile birleştirecek Boğaz Tüp Tünel Projesi tarihi yarımadayı otomobillerin baskısına sokacak.”

Konak tünelleri açıldı, yaya trafiği karıştı!

İzmir’de, kent içi trafiği rahatlatması için yapılan ve Başbakan Davutoğlu’nun açtığı Konak tünellerinde, üst geçidin açılışa yetişmemesi nedeniyle Konak’ta yayalar için tam bir karmaşa yaşandı.

Konak Tünelleri hizmete açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir trafiğine büyük ölçüde nefes aldıracak Yeşildere-Konak arasında inşa edilen Konak Tünelleri'ni hizmete açtı. Davutoğlu, tünellerdeki ilk yolculuğu da eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte kendisinin kullandığı araçla yaptı.

Konak Tüneli ne zaman açılacak?

Konak tünellerinin açılışından önce basın toplantısı düzenleyen Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi projenin iki yıl gecikmeli olarak açılacağını dile getirdi.

Mavi Tünel projesi hayata geçirildi!

Türkiye'nin GAP'tan sonra en büyük sulama yatırımı olan Konya Ovası Projesi kapsamında çalışmaları yürütülen "Mavi Tünel" ile Akdeniz'e dökülen sular, ovaya akmaya başladı.

Konak Tünelleri İzmir'e ivme kazandıracak!

Karayolları 2. Bölge Müdürü Baki Çoban, Konak Tünelleri'nin, İzmir'in şehir içindeki en yüksek maliyetli projesi olduğunu ve kente ivme kazandıracağını ifade etti.

Tuzla atıksu havzası tünel inşaatı devam ediyor!

Tuzla'da Akfırat ve Tepeören Mahalleleri'nin atıksularını tünel vasıtası ile Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ne aktaracak Tuzla atıksu havzası tünel, kolektör ve şebeke inşaatı devam ediyor.

Konya Ovası Mavi Tünel projesinin inşaatı tamamlandı!

Türkiye’nin GAP’tan sonra en büyük sulama yatırımı olan Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında çalışmaları yürütülen ‘Mavi Tünel’ ile Akdeniz’e dökülen sular, ovaya akmaya başladı.

Mavi Tünel projesiyle ilk kez Konya Ovası'na su veriliyor!

Türkiye'nin GAP'tan sonra en büyük sulama yatırımı olan Konya Ovası Projesi kapsamında çalışmaları yürütülen "Mavi Tünel" ile Akdeniz'e dökülen sular, ovaya akmaya başladı.

Konak TÜNEL Haberi

Konak TÜNEL

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin önünü açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. TMMOB İzmir II Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kentlerimize yönelik saldırıların hukuk nezdinde de meşrulaştığının örneklerinden biriyle daha karşı karşıyayız. Yargı, 'Konak Tüneli Projesi' olarak bilinen, 21.01.2013 tarih ve 1125 sayılı bakanlık oluru ile onaylanan İzmir ili KonakYeşildere Bağlantı Yoluna ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine karşı TMMOB Şehir Plancıları Odamız'ın açtığımız davayı, ne yazık ki ret ile sonuçlandırmıştır." denildi. 



Yurt...