01 / 05 / 2024

Konak Tüneli işçileri

Konak Tüneli işçileri

Türkiye'nin en büyük şehir içi tünel projelerinden olan Konak Tüneli'nde çalışan işçiler, yerin 110 metre altında iftar bereketini birlikte yaşadı. Proje, ramazan ayında da hız kesmeden devam ediyor.

Tarihi rekor! Avrasya Tüneli'nden 7 yılda 123 milyon geçiş yapıldı!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Avrasya Tüneli'nden 7 yılda toplam 123 milyon geçiş yapıldığı belirtildi. 

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Bolu Dağı Tüneli İstanbul güzergahı değişti! Bu tarihlerde kullanacaksanız dikkat edin

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. Bu kapsamdaki çalışmalar nedeniyle Bolu Dağı Tüneli İstanbul güzergahı değişti.

Honaz Tüneli inşaatında bulundu! Güzergah değiştirildi!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde inşaatına devam edilen Honaz Tüneli'nin bağlantı yolu güzergahında 2 bin yıllık yerleşim yeri bulundu. Projenin güzergahı değiştirildi.

Zigana Tüneli'nin yüzde 81'i tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 81'i tamamlandı.

Türk inşaat işçileri Arnavutluk’ta mahsur kaldı!

Türk işçileri Arnavutluk’a götürüp orada bırakan inşaat firmasının sahibi hakkındaki iddiaları yanıtladı. Firma sahibi “Çalışanlarım tehdit etti, kaçmak zorunda kaldım. Hakedişleri alınca ödemeleri yapacağım” açıklamasında bulundu.

Rize Salarha Tüneli'nde ışık göründü!

Rize Güney Çevre Yolu ile Küçükçayır-Andon yolunu birleştirecek Salarha Tüneli için "Işık Göründü" töreni düzenlendi.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamam!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli inşaatının yüzde 68´i tamamlandı...

Zigana Tüneli'nin yüzde 65’i tamam!

İnşaat çalışmaları tam gaz devam eden Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 65’i tamamlandı. tünel inşaatının, gelecek yıl tamamlanması planlanıyor...

Lamprecht: Avrasya Tüneli harika bir iş!

Casper’ın CEO’su Lamprecht, ''Avrasya Tüneli harika bir iş. Orada arkeolojik kalıntı bulunduğunda onları araştırdığınızı gazetelerden takip ediyordum, bence harika bir iş'' dedi. 

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesi yakında!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için " Yakın zamanda ihalesini yapmış olacağız" dedi...

Eyüpsultan Silahtarağa Tüneli'nde çalışmalar başladı!

Hizmetlerini “Önce İnsan” prensibiyle sürdüren ve birbiri ardına hayata geçirdiği insan odaklı projelerle ödüller alan Eyüpsultan Belediyesi, Silahtarağa Tüneli için çalışmalara başladı.

Konak Tüneli işçileri Haberi

Konak Tüneli işçileri

İzmir'de kent içi ulaşımı rahatlatacak Konak Tünelleri projesinde üç vardiya devam eden çalışmalara iftar arası veren işçiler, yerin 110 metre altında ramazan sevinci yaşadı.


Türkiye'nin en büyük şehir içi tünel projelerinden olan Konak Tünelleri'nin üçte ikilik bölümü tamamlandı. Yıl sonuna kadar trafiğe açabilme hedefi kapsamında durmaksızın devam eden proje, ramazan ayında da hız kesmeden devam ediyor.


Konak ve Yeşildere arasındaki bin 674 metrelik mesafeyi bağlayacak 4 tünelin iki ucunu birbirine kavuşturmak için 130 işçi yerin altında çalışıyor. Ramazan ayıyla birlikte akşam vardiyasına gelen işçiler, kazı ve dolgu çalışmalarına iftar saatinde ara vererek kurulan sofralarda oruçlarını açıyor.


Ramazan ayı nedeniyle Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından, Konak Tünelleri Yeşildere çıkışına yakın bir bölgede iftar programı düzenlendi. Bir süre sonra üzerinden araçların geçeceği tünele kurulan...