18 / 05 / 2024

konak tünelleri imar planı

konak tünelleri imar planı

AKP'nin "35 İzmir'e 35 Proje" vaatleri arasında yer alan tartışmalı Konak Tünelleri ile ilgili Şehir Plancıları Odası açtığı iki davanın da reddedilmesinin ardından temyize gitti

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde sona gelindi! 

Karadeniz'i  İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında bulunan  Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde son aşamaya gelindi. 

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Turan Konak: İmar planları gözden geçirilerek revize edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak yaptığı açıklamada deprem mevzuatına uygun hazırlanmamış tüm imar planlarının gözden geçirilerek revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Zonguldak Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona gelindi!

Zonguldak’ta kent trafiğinin rahatlatılması için 2013 yılında yapımına başlanan Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona yaklaşıldı. Tünellerle beraber 30 dakikalık ilçe yolu 5 dakikaya düşecek.

Bütçeye imar barışı dopingi!

Cumhurbaşkanlığı’nın raporuna göre, imar barışı gelirlerinin etkisiyle 2018’de 97 milyar lira olarak beklenen genel bütçe vergi dışı gerçekleşmesi yüzde 40’lık artışla 136,5 milyar lira oldu.

Honaz Tünelleri'nde ışık göründü!

Antalya-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Honaz Tünelleri'nde ışık göründü. 600 metrelik Honaz Tünelleri için ışık görüntü töreni düzenlendi...

Konak Damlacık Mahallesi kaderine terk edildi!

İzmir Konak Tünelleri’nin yapımından sonra kaderine terk edilen tarihi Damlacık mahallesi sakinleri, “Ne olacak bu Damlacık’ın hali” deyip yetkililerden destek istedi.

Zonguldak Mithatpaşa Tünelleri’nin inşaatı başladı!

Zonguldak'ta, Mithatpaşa tünelleri inşaatı yeniden başladı. Proje kapsamında ilk tüpün 2019 yılının sonunda, ikinci tüpün 2020'nin ilk aylarında hizmete açılması planlanıyor.

Cudi Dağı tünelleri hizmete açıldı!

Şırnak ile Cizre arasındaki mesafeyi 45 dakikadan 15 dakikaya indiren Cudi Dağı tünelleri hizmete açıldı.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı Tünelleri Müşavirlik İhalesi 2 Ağustos'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı Hattı Karayolu Tünelleri ve Bağlantı Yolları İnşaatı Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri İşi ihalesi 2 Ağustos'ta...

Rize Salarha Tünelleri'nde sona gelindi!

Rize şehir merkezini güneye açacak olan Salarha Tünelleri’ndeki çalışmalar son sürat devam ediyor.

konak tünelleri imar planı Haberi

konak tünelleri imar planı


Şehir Plancıları Odası İzmir'de Konak ve Yeşildere'yi birbirine bağlayan Konak Tünelleri ile ilgili açtığı iki davanın da reddedilmesinin ardından, itirazlarını Danıştay 6'ıncı Dairesi'ne taşıyarak temyiz başvurusunda bulundu. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin geçtiğimiz yıl içerisinde Konak Tünelleri ile ilgili imar planlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle açtığı iki ayrı davayı karara bağlayan İzmir 5'inci İdare Mahkemesi, davayla ilgili son sözünü söyleyerek itirazları reddetmişti. 


İtirazlarım bu sefer de Danıştay 6'ıncı Dairesi'ne taşıyarak temyiz başvurusunda bulunan Şehir Plancıları Odası, tünelle ilgili alman koruma kurulu kararlarını ve "ÇED gerekli değildir" kararını da başvurusuna gerekçe gösterdi. 



Yurt...