03 / 05 / 2024

konaklama sektöründe antalya payı

konaklama sektöründe antalya payı

Konaklama sektörü Ocak-Nisan döneminde 94 yeni proje için 1,32 milyar TL'lik yatırım teşviği alırken, bu bütçenin yüzde 36,4'ü Antalya'da harcanacak.

İnşaat sektöründe sözleşmelere 'ek süre' talebi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi Selman Özgün, inşaat sektöründe, koronavirüs nedeniyle iş gücü tarafından üretime ara verilmesi ve bazı malzemelerin tedarikinde sıkıntı yaşanması üzerine değerlendirmelerde bulundu…

Sayın AŞ hazır beton sektöründe Antalya'da!

İnşaat sektöründe 40'ıncı yılını geride bırakan Sayın AŞ, yeni projesi Life Point Residance ile yatırımlarına devam edecek. Firmanın piyasaya sunduğu Mabella markası da şimdiden beğenileri topladı.

İnşaat sektöründe demir sorunu yaşanıyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, inşaat sektöründe demir sorunu yaşandığını açıkladı.

Konaklama sektöründe yatırım stratejileri nasıl şekillenecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Mehmet Küçükkaya bugünkü yazısında konaklama sektöründe yatırım stratejilerinin nasıl şekilleneceğinden bahsetti. İşte o yazı...

Antalya’da işçilerin 4'te biri inşaat sektöründe çalışıyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya’da Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kayıtlı 400 bin işçinin 100 bininin inşaat sektöründe olduğu ve bu kişilerin çoğunun vasıfsız işçilerden oluştuğunu söyledi.

Türkiye'de en çok iş kazası inşaat sektöründe yaşanıyor!

2015 yılının ilk 6 ayında iş kazası sonucu hayatını kaybeden 794 işçiden en çok işçi ölümü İstanbul, Adana, Konya, Antalya ve İzmirde oldu. En çok işçi ölümü inşaat sektöründe.

Turizmde konaklama sektöründe 94 projeye teşvik sağlandı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan derlemeye göre, konaklama sektöründe 4 aylık dönemde, komple yeni yatırımlar için teşvik alan projeler tamamlandığı zaman 5 bin 273 kişiye iş imkanı yaratılacak.

Konaklama sektöründe yatırım teşviğinin yüzde 36'sı Antalya'da!

Konaklama sektörü Ocak-Nisan döneminde 94 yeni proje için 1,32 milyar TL'lik yatırım teşviği alırken, bu bütçenin yüzde 36,4'ü Antalya'da harcanacak.

Konaklama sektörü 94 yeni proje için yatırım teşviği aldı!

Konaklama sektörü, ocak-nisan döneminde, sabit yatırımı toplam 1,32 milyar lira olan 94 yeni proje için yatırım teşviği aldı. Sabit yatırımın yüzde 36'sı Antalya için planlandı.

İnşaat sektöründe satışlar yüzde 7,7 düştü!

İnşaat sektöründe satışlardaki yavaşmalamaya bağlı olarak stoklar artarken, yeni inşaatlar için alman ruhsatlarda artış devam ediyor. Yılın ilk dört ayında satışların yüzde 7.7 düşmesine karşılık, yeni ruhsat alan inşaat alanı yüzde 90'lık patlama yaptı

İstanbul’da 2015'te ofis gayrimenkul sektöründe artış olacak!

Maslak No/1 Yönetim Genel Müdürü Murat Karaçay yeni kiracıları Plus Kitchen markası ve ofis gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Karaçay, 'İstanbul’da 2015'te ofis gayrimenkul sektöründe artış olacak' dedi.

İnşaat sektöründe iş gücü maliyet endeksi yüzde 3,2!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu 2014'ün ilk çeyreğine ilişkin "İşgücü Maliyeti Endeksi" ni açıkladı. İşgücü Maliyeti Endeksi, sanayi sektöründe yüzde 3,5, inşaat sektöründe yüzde 3,2 ve hizmet sektöründe yüzde 3,2 arttı...

İnşaat sektöründe saatlik iş gücü maliyeti yüzde 3.5 arttı!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; endeks, sanayi sektöründe yüzde 3.5. inşaat sektöründe yüzde 3.2 ve hizmet sektöründe yüzde 3.2 artış gösterdi...

konaklama sektöründe antalya payı Haberi

konaklama sektöründe antalya payı

AKTOB Araştırma Geliştirme Birimi'nin (AR-GE) derlediği verilere göre, 1,32 milyar TL'lik yatırım bütçesinin yüzde 36'sı Antalya'da harcanacak. Konaklama sektörü Ocak-Nisan döneminde 94 yeni proje için 1,32 milyar TL'lik yatırım teşviği alırken, bu bütçenin yüzde 36,4'ü Antalya'da harcanacak. AKTOB Araştırma Birimi'nin derlediği verilere göre 4 aylık dönemde, komple yeni yatırımlar için alınan teşviklerle, 5 bin 273 kişiye de is imkanı yaratılacak. Bu istihdamın yüzde 35,3'ü Antalya'da, yüzde 14'erlik dilimleri de İstanbul ve Aydın'da oluşturulacak. Diğer yandan yeni tesisler tamamlandığında 22 bin 742 adet yeni yatak faaliyete geçecek. Bu yatakların yüzde 36'sı Antalya'da, yüzde 14,'sı Aydın ve yüzde 13,1 'i de İstanbul'da yapılacak. 


Antalya Ekspres...