30 / 06 / 2024

İnşaat sektöründe yaprak kımıldamıyor! 6 ay sonra vatandaş alacak konut bulamayacak!

İnşaat sektöründe yaprak kımıldamıyor! 6 ay sonra vatandaş alacak konut bulamayacak!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir, inşaat sektöründe çarkların durmak üzere olduğunu söyleyerek 'Böyle giderse vatandaş yüksek fiyata dahi alacak konut bulamayacak” uyarısında bulundu.



İnşaat sekötüründe tehlike çanları çalmaya başladı. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir, “6 ay daha böyle giderse vatandaş yüksek fiyata dahi alacak konut bulamayacak” uyarısında bulundu.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YAPRAK KIMILDAMIYOR!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İnşaat sektöründe yaprak kımıldamıyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir, stokların olduğunu ancak satışların durduğunu söyledi.

 Alacağını alamayan, satış yapamayan müteahhittin borcunu ödeyemediğini, bunu da 250 kalem inşaat malzemesi satan şirketi etkilediğine, iflas eden bir müteahhittin aslında 250 alt sektörü etkilediğine dikkat çekiyor.

İnşaat sektöründe yaprak kımıldamıyor! 6 ay sonra vatandaş alacak konut bulamayacak!

BÖYLE GİDERSE İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇEKER

İltemir, sektörün durumunu “İnşaatlar durdu, satış olmadığı için altı aya kadar bu şekilde giderse çöker. Şu an yüzde 25 çalışır vaziyette, yüzde 75 beklemeye aldı. Bu da gelecekte konut alımını zorlaştıracak, konut fiyatların artmasına sebep olacak” sözleriyle değerlendirdi. 

KONUT ALIMI DESTEKLENSİN 

Sektörün çarkının mortgage gibi uzun vadeli düşük faizli konut kredileriyle ya da konut kredisi faizlerinin düşürülmesiyle, ilk evini alacaklara verilecek teşvikler yöntemiyle bir miktar çevrilmesi gerektiğini söyleyen İltemir, acil destek çağrısı yapıyor.

ÇİMENTO FİYATLARI KONTROL ALTINA ALINSIN

Çimento fiyatlarındaki artışı gerekçelendirmekte zorluk çektiklerini söyleyen İltemir; mermer, seramik, çimento gibi inşaat malzemelerinin ihracatına kota konmasını önerdi. İltemir,  2000 yılında 260 lira olan çimento fiyatının 3 bin liraya çıktığına işaret ederek, “Çimento fiyatları kontrol altına alınmalı” dedi. 

İnşaat sektöründeki denetim ihlali tehlike saçıyor! Kontrol şart!

Bina tamamlama sigortasında yeni dönem: Bütün inşaat projeleri kapsamda!

Geri Dön