28 / 04 / 2024

Konaklı Kayak Tesisi özelleştirme ihalesi

Konaklı Kayak Tesisi özelleştirme ihalesi

Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar 49 yıllığına "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek..

Doğu Anadolu Gözlemevi 2020'de açılıyor!

Konaklı Kayak Merkezi'nin 3 bin 170 rakımlı Karakaya Tepesi'nde yer alan Doğu Anadolu Gözlemevi 2020'de açılıyor. Gözlemevi toplam 200 milyon TL'ye inşa ediliyor.

Ayder’e teleferik hattı yapılacak!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayan Ayder Yaylası’nın da yer aldığı Kaçkar Dağları Milli Parkı’na 37 kilometrelik teleferik hattıyla kayak tesisi yapılacak. 

Ayder Kayak Tesisi'nin ihalesi yapıldı!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda yapımı planlanan kayak tesisinin ihalesi yapıldı. 

Türkiye'nin en büyük kayak tesisi Ayder'de inşa edilecek!

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, "Bugün itibarıyla Ayder Kış Sporları Merkezi için gerekli süreçler tamamlandı. 3 Eylül'de ihaleye çıkmış olacağız" dedi.

Ordu Çambaşı Kayak Tesisi'nde sona gelindi!

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar: "Çambaşı Kayak Tesisi Karadeniz'e çok güzel bir tesis yapılmış. Bu tesisin en kısa zamanda devreye sokulması için bizler de elimizden geleni yapacağız"

Ordu Çambaşı Kayak Tesisi'nin yüzde 98'i tamam!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yımaz, Kabadüz ilçesinde yapımı devam eden Çambaşı Kayak Tesisi'ni inceledi. Yımaz, tesisin yüzde 98 oranında tamamlandığını belirtti.

Ardahan Yalnızçam Dağı'na kayak tesisi yapılacak!

Ardahan'daki Yalnızçam Dağı'na 6,2 milyon avroluk turizm projesi geliyor. Avrupa Birliği (AB) desteğinde yapılacak, 3 kilometrelik modern telesiyej hattına sahip tesis ile bölge cazibe merkezi olacak.

Ovacık Kayak Tesisi hizmete açıldı!

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 4,5 milyon liralık bir yatırımla yaptırılan kayak tesisi yörenin yeni cazibe merkezi oldu.

Palandöken Ejder 3200 Dünya Kayak Merkezi tanıtıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, baştan aşağı yenilenen Palandöken Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi ile Konaklı Kayak Merkezi’ni anlattı.

Erzurum'da kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı!

Erzurum'da, Başbakanlık Özelleştirme İdaresince yönetilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin, Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı.

Palandöken ve Konaklı Kayak merkezleri Erzurum Büyükşehir'in!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinin Büyükşehir Belediyesi’ne devrolduğunu söyledi.

Niğde Bolkar Dağları'nda kayak tesisi kurulacak mı?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bolkar Dağları üzerinde kayak tesisi kurulmasına yönelik bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi en büyük 5. kaya tesisi olacak!

Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kayak tesisi ,Türkiye'nin ise beşinci büyük kayak tesisi olacak.

Konaklı Kayak Tesisi özelleştirme ihalesi Haberi

Konaklı Kayak Tesisi özelleştirme ihalesi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Resmi gazete'de yayımlanan ilanına göre, Erzurum'un Palandöken ilçesinde, Palandöken Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar, pistler, liftler ve suni kar sistemi 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi", taşınır araç, gereç ve demirbaşları kapsayan varlıklar ise "satış" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilecek.


Konaklı Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazlar, pistler, liftler, suni kar sistemi de 49 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi", taşınır araç, gereç ve demirbaşları kapsayan varlıklar ile Konaklı köyündeki turizm tesis alanı imarlı taşınmazlar ise "satış" yöntemi ile bir bütün halinde ihaleye çıkarılacak.


Söz konusu tesisler için geçici teminat tutarı 500 bin dolar, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli ise 5 bin lira olarak belirlendi.


İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek....