19 / 05 / 2024

kongre turizm geliri

kongre turizm geliri

TÜRSAB tarafından hazırlanan Türkiye Kongre Turizmi Raporu'nda, 2014 yılında İstanbul'daki kongreler için 49 bin delegenin yerini ayırttığı, bu rakamın yıl toplamında ilk kez 100 bini aşması beklendiği belirtildi

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin turizm geliri, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde geçen yıla oranla yüzde 32,3 oranında artış gösterdi.

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

Erta Kongre Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi İstanbul Şişli Şubesi açıldı!

Erta Kongre Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi İstanbul Şişli Şubesi 1 milyon TL yatırım bedeli ile Tayfun Kandemir tarafından açıldı.

Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezinin temeli atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, Sincan'da inşa edilecek kültür ve kongre merkezinin Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacağını belirterek, "Merkez, 25 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla Ankara'nın en büyük merkezi unvanını taşıyacak." dedi. 

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı yönetiminde değişiklik!

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı Yönetim ve Ticaret Anonim Şirketi yönetiminde değişiklik yapıldı.

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

Ege bölgesinde köysel dönüşüm yapılmalı!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bu yıl 30 milyon turist ağırlayarak 30 milyar euro turizm geliri hedefleyen Yunanistan'ın köylerde gerçekleştirdiği kentsel dönüşümle rekora koştuğunu açıkladı.

Tatil köyü yerine butik otel yapılacak!

Hükümet, turizm sektörünü canlandıracak yeni dönüşüm modeli için harekete geçti. Atılacak adımlarda, yıllık turizm geliri 60 milyar dolar olan 'İspanya modeli' örnek alınacak.

Antalya'nın turizm geliri 4 katına çıkacak!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya projelerine ilişkin bilgiler verdi. Eroğlu, "Antalya'nın turizm gelirini 4 katına çıkaracak bir proje peşindeyiz'' diye konuştu.

Forum Kongre Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Forum Kongre Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Duygu Ergülen imzasıyla kuruldu.

kongre turizm geliri Haberi

kongre turizm geliri


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan Türkiye Kongre Turizmi Raporu'nda, 2014 yılında İstanbul'daki kongreler için 49 bin delegenin yerini ayırttığı, bu rakamın yıl toplamında ilk kez 100 bini aşması beklendiği belirtilerek, "Böylece sadece İstanbul'un büyük kongrelerden elde edeceği gelir 250 milyon doları bulacak. İstanbul'un toplam kongre ve seminer gelirlerinin ise 1,7 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor" denildi. 


TÜRSAB'ın açıkladığı raporda, 2013 yılını 34,9 milyon ziyaretçi ve 32,3 milyar dolarlık turizm geliriyle kapatan Türkiye'nin artık sadece kum, deniz, güneş değil, tarih, kültür ve kongre turizmi ile sesini duyurduğu ifade edilerek, İstanbul başta olmak üzere Antalya, Ankara, İzmir, Bursa ve Kuşadası'nda bulunan kongre merkezlerinin yıl içinde onlarca uluslararası kongreyi ağırlar hale geldiği kaydedildi. 


10 yılda büyük kongre sayısında yüzde 254'lük artış yaşandı


Türkiye'de...