27 / 05 / 2024

Kongre turizminden 3 milyar dolar gelecek

Kongre turizminden 3 milyar dolar gelecek

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda dijital yönetim sisteminin devreye alınması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Bu yıl kongre turizmi gelirleri 3 milyar doları aşacak” dedi..

Aydın'daki Efes Kongre Merkezi çürümeye terk edildi!

Avrupa'nın 3., Türkiye ve Doğu Akdeniz'in en büyüğü olan Aydın'daki Efes Kongre Merkezi adeta çürümeye terk edildi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden kiralara 3 ay erteleme!

Sosyal mesafe kuralına uyabilmek için Avlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Olağanüstü Belediye Meclisi’nde; Koronavirüs sebebiyle Büyükşehir Belediyesi’nin kiracılarının kiralarına 3 ay erteleme geldi.

Karaderili'den Türkiye'nin kongre oteli!

Karaderili Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Tevfik Talas, 3 bin 500 metrekare alan üzerine aynı anda 3 bin kişilik kongre ve toplantıların gerçekleştirilebileceği salon yaptıklarını söyleyerek, ''Türkiye'nin kongre oteli olmaya adayız" diye konuştu.

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı açıldı!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bir törenle açıldı.

Murat Çavga: Trabzon'a fuar ve kongre merkezi yapılmalı!

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, "Trabzon'da kış aylarında turizm hareketliliği sağlayacak fuar ve kongre çalışmalarının yapılabilmesi için en az 3-4 salonu olan bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacımız var." dedi.

İstanbul Akıllı Şehir Fuarı 1-3 Haziran'da!

İBB, Fira Barcelona'nın da işbirliğiyle 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde, İstanbul Akıllı Şehir Fuarı ve Kongresi (Smart City Expo Istanbul) etkinliğini gerçekleştirecek.

Smart City Expo İstanbul 1-3 Haziran'da!

Nüfusu 100 bini aşan 150'den fazla belediyenin başkanı ile bazı ülke liderlerinin yanı sıra 10 bin profesyonelin katılacağı Uluslararası Smart City Expo İstanbul 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek

EXPO 2016 Antalya'daki kongre merkezinde sona gelindi!

Türkiye'nin en büyük kongre merkezinde sona gelindi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, “Türkiye'nin en büyük oditoryumuna sahip 5 bin 3 kişilik kongre merkezi ile turizmin çeşitlenmesi sağlanacak” dedi.

Sivas Kongre Binası'nın restorasyonu tamamlandı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmetine sunulan Vahdettin Köşkü'nün restorasyon çalışmaları 2 yıl bile sürmedi. Ancak, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’taki Kongre Binası’nın restorasyonu 3 yıldır bitirilemedi.

4. Proje ve Yapım Yönetimi 3-5 Kasım'da!

4. Proje ve Yapım Yönetimi Kongresi, 3 - 5 Kasım 2016 tarihleri arasında, Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenecek. Kongre, ülkedeki, proje ve yapım yönetimi alanında çalışan tüm araştırmacıları bir araya getirmeyi hedefliyor.

3. havalimanı yanına dev proje geliyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin 43. kuruluş yıldönümünde turizmcilerle buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. havalimanının çevresinde 3 milyon metrekarelik bir alanda kongre ve fuar kampüsü kuracaklarını söyledi.

Tourizmir Zirvesi 1-3 Ekim 2015'te!

İzmir Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, İzmir CVB Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin destekleriyle 1 - 3 Ekim 2015'te "Tourizmir Zirvesi" düzenlenecek.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Kongre turizminden 3 milyar dolar gelecek Haberi

Kongre turizminden 3 milyar dolar gelecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Bu yıl kongre turizmi gelirleri 3 milyar doları aşacak” dedi.


Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda dijital yönetim sisteminin devreye alınması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Ulusoy, şunları söyledi:


“Türkiye kültür turizminde olduğu gibi kongre turizminde de marka ülke haline geliyor. İstanbul başta olmak üzere Antalya, Ankara, İzmir, Bursa ve Kuşadası’nda bulunan kongre merkezleri, pek çok uluslararası kongreyi ağırlıyor. Bu yıl Türkiye’de 106, İstanbul’da ise 77 kongre yapılmış olacak. Sadece İstanbul’da 49 bin delegeyi ağırlayacağız. Kongre turizmi geliri 3 milyar doları aşacak. Bundan İstanbul’un alacağı pay 1.7 milyar doların üzerinde olacak.”


‘Dİjİtal çağı yakalıyoruz’

Aynı zamanda Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Tesisleri İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi (UKTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı olan Başaran Ulusoy, Lütfi Kırdar’da devreye...