06 / 05 / 2024

Başaran Ulusoy: Kongre turizminden 3 milyar dolar gelecek!

Başaran Ulusoy: Kongre turizminden 3 milyar dolar gelecek!

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda dijital yönetim sisteminin devreye alınması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Bu yıl kongre turizmi gelirleri 3 milyar doları aşacak” dedi..



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Bu yıl kongre turizmi gelirleri 3 milyar doları aşacak” dedi.


Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda dijital yönetim sisteminin devreye alınması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Ulusoy, şunları söyledi:


“Türkiye kültür turizminde olduğu gibi kongre turizminde de marka ülke haline geliyor. İstanbul başta olmak üzere Antalya, Ankara, İzmir, Bursa ve Kuşadası’nda bulunan kongre merkezleri, pek çok uluslararası kongreyi ağırlıyor. Bu yıl Türkiye’de 106, İstanbul’da ise 77 kongre yapılmış olacak. Sadece İstanbul’da 49 bin delegeyi ağırlayacağız. Kongre turizmi geliri 3 milyar doları aşacak. Bundan İstanbul’un alacağı pay 1.7 milyar doların üzerinde olacak.”


‘Dİjİtal çağı yakalıyoruz’

Aynı zamanda Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Tesisleri İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi (UKTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı olan Başaran Ulusoy, Lütfi Kırdar’da devreye alınan dijital yönetim sistemi hakkında şunları söyledi:

“Proje sayesinde bölge turizminde çeşitliliğin artırılması, kongre turizminin tüm yıla yayılması, turizm hizmetlerinde kalitenin artırılarak dijital ortamda interaktif hizmet sağlanması hedefleniyor. Proje, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen tüm etkinliklerin dijital ortamda takip edilmesini sağlayacak.”


Milliyet 


Geri Dön