25 / 05 / 2024

konteynerlar

konteynerlar

Konteyner deyip de geçmeyin, yük taşımak dışında birçok işlevi de bulunuyor. En yeni mimari moda ise eski konteynerleri alıp, çeşitli yapılarda kullanmak.

Konteyner ve prefabrik evlerde yüzde 1 KDV fırsatı!

Kahramanmaraş depremlerinden sonra prefabrik ev ve konteynerlar yoğun talep aldı. Karmod 1 KDV uygulaması nedeniyle son günlerde yoğunluğun arttığını belirtti.

İkinci el konteynerlar kaç para? Ev tipi konteynerlar ne kadar?

Konteyner evlerin özellikleri ve fiyat aralığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Depremden sonra özellikle bu yapılara ilgi arttı. İşte bu konuda merak edilenler!

Sarıyer'de depreme hazırlık çalışmaları başladı!

Sarıyer Belediyesi farklı mahallelere yerleştirilen konteynerları, 3 barınma ve 3 tahliye noktasının yanı sıra 106 farklı lokasyonda oluşturulan toplanma alanları ile olası deprem için hazırlıklarını hızlandırdı. 

Salda Gölü Millet Bahçesi projesi başladı!

Burdur, Yeşilova ilçesindeki  Salda Gölü'nde yapılması planlanan 300 bin metrekarelik Millet Bahçesi  çalışmaları başlandı. İhaleyi alan şirket tarafından Salda Gölü çevresine konteynerlar getirildi, beyaz çizgilerle bazı alanlar belirlendi...

İmar barışı için konteyner oyunu!

Antalya Kundu Kemerağzı’ndaki hazine arazisine, konteynerlar koyarak elektrik ve su tesisatı çeken kişilerin asıl amaçlarının, kendilerine burada uzun süre yaşayan çiftçi görüntüsü vererek uzatılan İmar Barışı’ndan faydalanmak olduğu belirtildi.

Prefabrik Yapı mars konteynerları ile yeni bir çağ başlatıyor!

Prefabrik Yapı A. Ş., sıfır karbon salınımlı Mars Konteyner ile yapı kültüründe yeni bir çağ başlatıyor.Estetik, güvenli, ekonomik ve taşınabilir Sıfır Karbon Salınımlı Mars Konteynerleri gelecek nesillere yaşanılabilir alanlar sunuyor.

Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde yol çöktü!

İSTANBUL Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde bir inşaatın temel atma çalışmaları sırasında yolun bir bölümünde çökme meydana geldi. Çökme sırasında yol kenarındaki çöp konteynerları inşaat alanına düştü...

Van depreminde kurulan konteynerlar tahrip edildi!

Van'da yaşanan büyük deprem sonrası kurulan konteynerler kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi...

konteynerlar Haberi

konteynerlar

Ten Fold isimli bir firma, tüm duvar ve özellikleri kendi içinde katlı şekilde duran ve açıldığında kocaman bir eve veya ofis dönüşebilen konteynerler üretiyor.


Resmen bir origami nesnesi gibi katlı duran konteynerler, kapalı şekilde kolayca istenilen yere taşınıyor. Kullanılacağı yerde ise bir düğmeye basışla 5 katı büyüklükte bir açık alana dönüşüyor.


İnsanlar artık eski okul otobüslerini, kamyonetleri veya herhangi bir aracı bir eve çevirebiliyor. Hatta konteynerin ana gövdesinin üzerine güneş paneli monte edip, enerjini bile üretilebiliyor.


Modüler konteynerlerin fiyatları  100 bin Sterlin civarında. Ama talep arttıkça üretim maliyetleri düşecek ve daha fazla kişi bu ilginç çözümlere sahip olur hale...