29 / 04 / 2024

Konteyner ve prefabrik evlerde yüzde 1 KDV fırsatı!

Konteyner ve prefabrik evlerde yüzde 1 KDV fırsatı!

Kahramanmaraş depremlerinden sonra prefabrik ev ve konteynerlar yoğun talep aldı. Karmod 1 KDV uygulaması nedeniyle son günlerde yoğunluğun arttığını belirtti.



Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremler vatandaşların konut tercihini değiştirdi. Vatandaş bu kapsamda depreme dayanıklı yapılara talep göstermeye başladı. 

Karmod Pazarlama Müdürü Sezai Gök, "Prefabrik ev ve konteyner alımında yüzde 1 KDV uygulamasında son günlere girildiğinden, müşterilerimizde KDV kaynaklı talepler öne çıkıyor" dedi

Karmod’da, prefabrik ev ve konteyner alımında Aralık ayınının sonunda bitecek yüzde 1 KDV uygulaması nedeniyle 'son günler' yoğunluğu yaşanıyor.

Şirket tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Karmod şubelerine gelen müşteriler, yüzde 1 KDV imkanından faydalanıyor.

Konuya ilişkin açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Pazarlama Müdürü Sezai Gök, yüzde 1 KDV uygulamasının özellikle depremin ardından barınma ihtiyaçlarını karşılamada vatandaşa büyük kolaylıklar sağladığını ifade etti.

Konteyner ve prefabrik evlerde yüzde 1 KDV fırsatı!

KDV avantajından faydalanmak isteyen vatandaşların çoğunun deprem bölgesi ağırlıkta olduğunu belirten Gök, 'Yüzde 1 KDV uygulaması ağır deprem yıkımıyla karşılaştığımız bir süreçte vatandaşımız için oldukça faydalı oldu" dedi.

Devletin bu konuda öncülük ederek ilk günlerden bu uygulamayı getirmesi çok isabetli bir karar olduğuna dikkati çeken Gök, "Prefabrik ev ve konteyner alımında yüzde 1 KDV uygulamasında son günlere girildiğinden, müşterilerimizde KDV kaynaklı talepler öne çıkıyor. Özellikle deprem bölgesinden KDV avantajı için talepler geliyor. Prefabrik ev ve konteynerlerini sene sona ermeden teslim almak istiyorlar.' şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, Cumhurbaşkanlığının 14 Şubat tarihinde yayımlanan kararında, prefabrik yapı ile konteynerlerin, olağanüstü hal ilan edilen illerde kullanılmak üzere 31 Aralık'a kadar afetzedeler ile KDV Kanunu'nun 17. maddesinin birinci fıkrasında sayılan kurum ve kuruluşlara tesliminde yüzde 1 KDV uygulanması öngörülmüştü.

Öte yandan Karmod Ukrayna’nın batısında Polonya sınırındaki çelik ev projesini tamamladığını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer, projenin ülkenin doğusu ve başkenti Kiev’de devam eden savaşa rağmen nispeten çatışmalardan uzak Lviv şehrinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Kiralar yüzde 25 düştü!

'İstanbul'da konut arzı artacak!'


Geri Dön