09 / 05 / 2024

konut alana 20 bin lira yardım

konut alana 20 bin lira yardım

İlk evini almak için bankada hesap açarak birikim yapanlara yapılan devlet katkısı artıyor. Yapılan azami yardım 15 bin liradan 20 bin liraya çıkıyor..

Opel'den Kasım kampanyası! Corsa Elektrikli araç alana 20.000 TL Eşarj kartı hediye!

Opel kasım ayına özel kampanyasının detaylarını açıkladı. Bu kapsamda Opel Yeni Corsa'da 200 bin TL 12 ay yüzde 0,99 faiz fırsatıyla satılacak. Ayrıca Corsa Elektrikli araç alana 20.000 TL Eşarj kartı hediye olacak.

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Yeni Levent'te konut sayısı değişti! 

Yeni Levent projesi kapsamında, Levent 1 Etap ve 2. Etap birleştirilerek yapı ruhsatı revize edildi ve Tadilat Yapı Ruhsatı alındı. Daha önce 448 adet olan konut sayısı 431 konut ve 20 ticari ünite olarak yenilendi. 527 adet konut ve 32 adet ticari ünite için de Yeni Yapı Ruhsatları alındı.

KİPTAŞ'tan Beylikdüzü Gürpınar'a 505 konutluk yeni proje!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar'da 505 konut ve 20 ticari alanlık yeni proje inşa edecek.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesinin yeni etap ruhsatını aldı! 310 yeni konut geliyor!

Emlak Konut GYO mülkiyetindeki İstanbul ili, Avcılar ilçesi, Firuzköy Mahallesi, 807 ada 6 parselde yer alan 310 adet konut ve 20 adet ticari üniteden oluşan toplam 330 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları 14 Mart'ta alındı. 

TOKİ Balıkesir Altıeylül 570 konut ihalesi 20 Eylül'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir Altıeylül Gaziosmanpaşa Mahallesi projesinin ihalesini 20 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Trabzon 53 konut ihalesi 20 Ağustos'ta!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon Şalpazarı'nda 53 yeni konut inşa edecek. 

TOKİ Malazgirt 79 konut ihalesi 20 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tunceli İli Mazgirt İlçesi Akpazar Mahallesi 79 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi 20 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli 13 Mart'ta atılıyor!

Kentsel dönüşüm projeleriyle hem riskli konutlarda oturanların sağlıklı yapılarda oturmasını sağlayan hem de yaşanabilir kentsel alanlar inşa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’de 170 konut ve 20 iş yerini kapsayan 2. etap için temel atmaya hazırlanıyor.

Gül İnşaat Esenyurt projesi geliyor! Yeni proje!

Gül İnşaat'ın İstanbul Esenyurt'ta hayata geçireceği yeni projesi için ÇED süreci başladı. Projede 208 konut ve 20 iş yeri yer alacak.

Lüks konuta vergi yürürlükte!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yayımlanan Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliği kapsamında, lüks konut sahipleri 20 Şubat’a kadar beyanname verecek. Yeni yasa ile üst sınır 5 milyon 227 bin liraya yükseldi.

TOKİ Tekirdağ Çorlu 515 konut ve 20 dükkan ihalesi bugün!

Tekirdağ İli Çorlu İlçesi Nusratiye Mahallesi 515 Adet Konut ,20 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

konut alana 20 bin lira yardım Haberi

konut alana 20 bin lira yardım

Hükümet, vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştırmak, tasarrufları artırmak için başlattığı konut hesabı uygulamasını daha cazip hale getiriyor. Mevcut uygulamada, konut hesabı açtırarak, hesaptaki birikim tutarının maksimum yüzde 20'si kadar, 15 bin lirayı geçmeyecek şekilde devlet katkısı veriliyordu.

Takvim Gazetesi'nde yer alan bir habere göre,  Meclis'te görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısı kapsamında azami yüzde 20 olan devlet katkısı oranı yüzde 25'e çıkarılıyor. Devlet katkısı tutarı da 20 bin liraya çıkacak.

Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte konut hesabı açıp birikim yapanlar, ev aldıklarında maksimum 20 bin lira yardım alabilecek. 

2 destek daha yolda


Yasay göre, bu kapsamda alınacak konutların tapu harcında indirim yapılması ve daha düşük faizi imkanı sağlanacak. Sözleşmelere ilişkin esasların düzenlenmesi için Bakanlar Kurulu'na yetki...