12 / 05 / 2024

konut alıcılarının sıfır bina tercihi

konut alıcılarının sıfır bina tercihi

Hurriyetemlak.com'un son 6 aylık verilerine bakıldığında Türkiye'de konut alıcıları en çok sıfır binada oturmak istiyor. 100 bin adet ev arama sorgusundan derlenen bilgilere göre, bu kişilerin yüzde 64'ü 'sıfır bina' özelliğini seçti...

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Sıfır otomobillerde, sıfır ve düşük faizli araç kredisi fırsatları! 

Son dönemde, bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını yüzde 4'ün üzerine çıkarması ve krediye erişimdeki yaşanan kısıtlamalar, potansiyel otomobil alıcılarını da zor bir durumda bırakıyor. Birçok otomotiv markası, satışlarını artırmak için cazip kredi kampanyaları başlattı. 

Ali Kurt: 201 milyon dolar borçla devraldığımız KİPTAŞ'ın tüm borçlarını sıfırladık!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada  KİPTAŞ'ı 201 milyon dolar borçla devraldıklarını belirterek, şirketin tüm borçlarını sıfırladıklarını söyledi. 

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

2024’ün en ucuz sıfır araç modeli hangisi? Hyundai 2024 model araçlarının şubat ayı fiyat listesini açıkladı!

Otomobil markası Hyundai, şubat ayı girerken 2024 model sıfır araçlarının zamlı liste fiyatlarını duyurdu. Geçen aya göre en az 30 bin TL'lik bir fiyat artışı ile dikkat çeken marka, 2023 model araç satışlarını geride bırakmayı amaçlıyor.

Emlak uygulaması kullanıcıları dikkat! Kullanıcıların bilgileri çalındı!

Emlak uygulaması kullan binlerce kişinin kullanıcı verileri sızdırıldı. Uzmanlar, bu tür uygulamalar üzerinden kullanıcıların hassas bilgilerinin çalınması konusunda uyarıda bulundu.

1.5 milyon TL'ye sıfır hangi otomobil alınır?

Sıfır otomobil almak isteyen vatandaşlar aralık ayındaki fiyatları mercek altına aldı. Peki 2024 yılına girmeden önce 1.5 milyon TL'ye sıfır hangi otomobil alınır? İşte detaylar...

'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarih verildi! 

Araç alacaklara zam uyarısı yapıldı. 'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarihi verildi! Peki sıfır araçlara zam ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Nissan'da sıfır otomobilde 250 bin TL indirim fırsatı!

Nissan Türkiye’nin cazip fiyat desteği ve sıfır faizli kredi imkanını bir arada barındıran aralık kampanyaları dikkati çekiyor. Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı üzerinden 250 bin TL fiyat desteği ile alıcılarını bekliyor.

Mercedes-Benz ekim ayına özel sıfır faizli kredi veriyor!

Mercedes-Benz Finansal Hizmetler, yeni otomobil alımlarında ekim ayına özel kampanya açıkladı. Buna göre Mercedes-Benz Kasko tercih edilmesi şartıyla Vito, Sprinter ve ikinci el hafif ticari araçlar için sıfır faizli kredi verilecek.

Araba alacaklar hemen bu fiyatlara göz atın: En ucuz sıfır otomobiller tek tek açıklandı! Opel, Fiat, Renault...

Milyonlarca sürücü sık sık otomobil fiyatlarını araştırıyor. En ucuz sıfır otomobiller tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Motor satışları resmen katlandı! Sıfır almak isteyen 3-4 ay bekliyor: En düşük fiyatlı motosiklet 150 bin TL!

Yılın ilk 7 ayında yapılan motosiklet satışları, geçtiğimiz yılın tamamındaki satışları geride bıraktı. Sıfır motor almak isteyenler 3-4 ay bekliyor. Hemen almak isteyenden 30 bin TL fark isteniyor. Peki motosiklet fiyatları ne kadar? 

konut alıcılarının sıfır bina tercihi Haberi

konut alıcılarının sıfır bina tercihi

Hurriyetemlak.com'un son 6 aylık verilerine bakıldığında Türkiye'de konut alıcıları en çok sıfır binada oturmak istiyor.


100 bin adet ev arama sorgusundan derlenen bilgilere göre, bu kişilerin yüzde 64'ü 'sıfır bina' özelliğini seçti. İlginç olansa ikinci seçenek olarak 20 yaş üstü binaların öne çıkması. Arama detayında '20 yaş üstü'nü seçenlerin oranı yüzde 13 olarak göze çarpıyor.


'Yaşayacağım ev 1 ila 5 yaş arası bir binada olsun' diyenler sorgulama yapanların yüzde 8'ini kapsıyor. Yüzde 5'lik kısım 11 ila 15 yaşındaki binaları seçerken; yüzde 5'lik bir diğer kısım ise 16 ila 20 yaş arası binada oturmak istiyor. 6 ila 10 yaş arasındaki binaları tercih edenlerin oranı da yine yüzde...