18 / 05 / 2024

konut bağış harcı 2017

konut bağış harcı 2017

Bir dairenin bağışa konu olması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılıyor? Konut hibe harcı 2017 ne kadar? Bu harcı kim öder?

Konut hibe harcı 2017!

Bir dairenin bağışa konu olması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılıyor? Konut hibe harcı 2017 ne kadar? Bu harcı kim öder?

TOKİ Sakarya Kocaali 448 adet konut başvuru dönemi bugün başlayacak!

Başvuru bedelinin 4 bin TL 'den başladığı projede ödemelere göre 240 aya varan vade sağlanıyor. TOKİ Sakarya Kocaali 448 adet konut başvuru dönemi bugün başlayacak.

ABD'de konut başlangıçları Şubat ayında yüzde 5,2 arttı!

New York borsası, ABD Merkez Bankası'nın kararları öncesinde güne düşüşle başladı. Ayrıca, ABD'de konut başlangıçları, şubat ayında yüzde 5,2 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

TOKİ Osmaniye Merkez Yaveriye'de 8 konut başvurusu bugün başladı!

TOKİ Osmaniye Merkez Yaveriye 'de 8 konut başvurusu bugün başladı. Daire fiyatlarının 115 bin 642 TL'den başladığı projede daire alanları 129,62 metrekare olarak tasarlandı.

Emlak Konut bağımsız denetim firmasını seçti!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Emlak Konut bağımsız denetim firmasını seçti.

ABD'de konut başlangıçları Ocak ayında yüzde 3,8 geriledi!

ABD'de konut başlangıçları ocak ayında yüzde 2 artış beklentisinin aksine yüzde 3,8 geriledi. ABD Ticaret Bakanlığının bugün açıklanan verilerine göre, konut başlangıçları ocakta önceki aya oranla yüzde 3,8 azalarak 1 milyon 99 bin oldu.

Mesudiye TOKİ Ordu konut başvuruları!

Mesudiye TOKİ Ordu konut başvuruları 22 Şubat 2016 tarihinde başlayacak. Aylık 688,69 TL taksitle ödeme yapılabilen projede 3 oda 1 salon daireler yer alıyor.

ABD'de konut başlangıçları Aralık'ta geriledi!

ABD Ticaret Bakanlığının bugün açıklanan verilerine göre, konut başlangıçları aralıkta önceki aya oranla yüzde 2,5 azalarak 1 milyon 149 bin oldu.

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap konut başvuruları!

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap konut başvuruları için son gün bugün. Satış işlemleri T.C Ziraat Bankası A.Ş tarafından kabul edilen projede 102,5 metrekare büyüklükte daireler yer alıyor.

Konut hibe harcı 2016!

Tapu satışı ve tapu hibesi için ayrı oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2016 yılında gerçekleşecek konut hibe işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? Konut hibe harcı 2016 ne kadar?

Konut tapu harcı 2016!

Ev satın almak isteyen kimseler birtakım masraflar ile karşılaşıyor. Peki, 2016 yılında yapılacak konut tapu devir işlemleri için ne kadar harç ödenecek? İşte konut tapu harcı 2016..

Burdur Çavdır TOKİ 2. Etap konut başvuruları!

Burdur Çavdır TOKİ 2. Etap konut başvuruları devam ediyor. Yüzde 15 peşinatta 120 ay vade uygulanan projede satış işlemleri T.C Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülüyor.

ABD'de konut başlangıçları beklentiyi aştı!

Konut başlangıçları kasımda önceki aya oranla yüzde 10,5 artarak 1 milyon 173 bine çıktı. Ekimde yüzde 11 gerileyen veriye ilişkin kasım beklentisi yüzde 6,6 artış veya 1 milyon 130 bin yönündeydi.

konut bağış harcı 2017 Haberi

konut bağış harcı 2017

Taşınmaz mallar, tapu dairesinde satış yolu ile bir başkasına devredilebildiği gibi, bağış yolu ile de devredilebiliyor.


Bağış işlemi, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Hibe işlemi için ödenecek harç oranı, satış oranından farklı olup, bu bedeli yalnız tapuyu bağışlayan kimse ödüyor. Bilindiği üzere satış işlemlerinde harcı her iki taraf da ayrı ayrı ödüyor.


Peki, bir dairenin bağışa konu olması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılıyor? Konut hibe harcı 2017 ne kadar?


Tapu hibe harcı 2017

Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranında ödeme yapılıyor.


Tapu...