17 / 05 / 2024

Konut değerine endeksli ev alma

Konut değerine endeksli ev alma

Son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bankalara çağrı yapmasıyla indirilen konut faizleri, konut satışlarında artış yaşanması sağladı.

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

Resmen Açıklandı! Konut kredisi için limit yükseltildi: 5 milyon lira...

BDDK, konut teminatlı kredilerde kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine kıyaslanan oranları güncelledi.

O ilde konut fiyatları yüzde 100'den fazla arttı! Metrekare birim değeri 20 bin TL'ye ulaştı!

Manisa’da sitelerin metrekare birim değerlerinin 15 bin TL ile 20 bin TL, mahalle merkezinde bulunan metrekare konut değerlerinin ise 8 bin TL ile 10 bin TL civarında olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO İzmir Seferhisar Tepecik Parsellerinin değeri açıklandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İzmir Seferhisar Tepecik Parsellerinin değerine ilişkin açıklama yaptı.

Emlak Konut GYO 2021'de ne kadar hasılat elde etti?

Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre, Türkiye’nin en büyük GYO’su olan şirket, 2021 itibarıyla geliştirilmiş 174 projeye ve 30,7 milyar TL varlık değerine sahip durumda.

İstanbul'da konut fiyatları Avrupa şehirlerine yaklaşacak! 

İstanbul'daki konut fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, “İstanbul’daki konut fiyatları daha da artarak Avrupa şehirlerinin değerine yaklaşacak” dedi.

Konut inşaatlarında KDV iadesi neleri kapsıyor?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde son dönemlerde konut inşaatının sınıfı ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Konut sektörü, KDV oranının inşaatın sınıfına ve emlak vergisi değerine göre belirlenmesine ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasını istiyor.

Murat Kurum: Kanal İstanbul, İstanbul'un marka değerine değer katacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum yaptığı açıklamada Kanal İstanbul sayesinde oluşacak cazibeden devletin ve milletin faydalanacağını belirterek, "Bu proje İstanbul'un marka değerine değer katacak, Türkiye'yi de dünyada lider ülke yapacak bir projedir." dedi.

ABD'de konut piyasası endeksi Aralık ayında beklentinin altına indi!

ABD'de konut piyasası endeksi, Aralık ayında bir önceki aya göre 4 puan azalışla 86 değerine düşerek piyasa beklentilerinin gerisinde kaldı. 

ABD'de konut piyasası endeksi Kasım ayında rekor kırdı!

ABD'de konut piyasası endeksi, Kasım ayında rekor tazeleyerek bir önceki aya göre 5 puan artışla 90 değerine çıktı. 

ABD'de konut piyasası endeksi Ekim'de rekor kırdı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde konut piyasası endeksi Ekim ayında önceki aya oranla 2 puan artarak 85 değerine çıktı ve tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı. 

ABD'de konut piyasası endeksi eylülde rekor seviyeye yükseldi!

ABD'de konut piyasası endeksi eylülde rekor seviyeye yükseldi. Açıklanan verilere göre; ABD'de konut piyasası endeksi, eylülde bir önceki aya göre 5 puan artarak 83 değerine çıktı.

Konut değerine endeksli ev alma Haberi

Konut değerine endeksli ev alma

Son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bankalara çağrı yapmasıyla indirilen konut faizleri, konut satışlarında artış yaşanması sağladı. Ancak yine de banka kredisine başvurmak istemeyen ya da kredi konusunda geri ödeme gücü bulunmayan ve faiz konusunda hassasiyetleri bulunan vatandaşlar için; ‘faizsiz’ gayrimenkul alım yöntemleri bu kesimin ihtiyaçlarına duyarlılık gösteriyor.


Konut sektöründe vatandaşların; faiz ödemeden, fazla beklemeden, kira öder gibi ev sahibi olma imkanı taşıyan sistemler, her gün gelişiyor. Bu sistemler sayesinde bugüne kadar binlerce vatandaş ‘faizsiz’ bir şekilde ev sahibi olurken; sektör oyuncuları farklı imkanlar sunarak, vatandaşların düşük gelirlerle ev sahibi olmalarına yardımcı oluyor.


Faizsiz gayrimenkul alım yöntemlerinin Türkiye’de yeterince yaygınlaşmadığını belirten Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, geçen yıl satılan 1 milyon 300 bine yakın konutun sadece yüzde 1’inin faizsiz yöntemle...