29 / 04 / 2024

O ilde konut fiyatları yüzde 100'den fazla arttı! Metrekare birim değeri 20 bin TL'ye ulaştı!

O ilde konut fiyatları yüzde 100'den fazla arttı! Metrekare birim değeri 20 bin TL'ye ulaştı!

Manisa’da sitelerin metrekare birim değerlerinin 15 bin TL ile 20 bin TL, mahalle merkezinde bulunan metrekare konut değerlerinin ise 8 bin TL ile 10 bin TL civarında olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...



İzmir'den sonra Ege Bölgesi'nin en büyük ikinci şehri olan Manisa, İzmir'e yakınlığının da sağladığı avantajla hızla gelişen iller arasında yer aldı. Manisa’yı mercek altına alan EVA Gayrimenkul Manisa Bölge Değerleme Uzman Yardımcısı Seda Sakallı, Manisa’da sitelerin metrekare birim değerlerinin 15 bin TL ile 20 bin TL, mahalle merkezinde bulunan metrekare konut değerlerinin ise 8 bin TL ile 10 bin TL civarında olduğuna dikkat çekti. 

Seda Sakallı, bu bölgelerde geçtiğimiz senenin aynı dönemlerine göre yüzde 100'ün üzerinde yükseliş yaşandığını belirtti.

O ilde konut fiyatları yüzde 100 den fazla arttı! Metrekare birim değeri 20 bin TL ye ulaştı!

Manisa’ya olan ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan EVA Gayrimenkul Manisa Bölge Değerleme Uzman Yardımcısı Seda Sakallı, konuyla ilgili olarak "Manisa’da Gediz ovasının verimli tarım arazileri bölgeye olan talebi artırıyor. Ayrıca coğrafi konum olarak İzmir limanına yakınlığı, İzmir-İstanbul otobanının üzerinde yer alması ve yakın zamanda tamamlanacak olan İzmir-Ankara hızlı tren hattı üzerinde birden çok istasyonunun olması sanayileşme bakımından da oldukça rağbet görmesini sağlıyor" açıklamasında bulundu. 


Geri Dön