16 / 05 / 2024

O ilde konut fiyatları yüzde 100'den fazla arttı! Metrekare birim değeri 20 bin TL'ye ulaştı!

O ilde konut fiyatları yüzde 100'den fazla arttı! Metrekare birim değeri 20 bin TL'ye ulaştı!

Manisa’da sitelerin metrekare birim değerlerinin 15 bin TL ile 20 bin TL, mahalle merkezinde bulunan metrekare konut değerlerinin ise 8 bin TL ile 10 bin TL civarında olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...



Manisa bölgesinde  ev fiyatlarının yüksek olmasındaki en büyük etkenlerin, nüfus ve ekonomideki artış, sanayisinin gelişmiş ve gelişmekte olması, iş potansiyelinin yüksek olması, göç alması ve inşaat maliyetlerinin olduğuna dikkat çeken Sakallı, "Manisa genelinde gayrimenkul fiyatlarında son 1 yılda bölgesine göre altında veya üstünde olmakla birlikte takribi  %100’ün üzerinde artış meydana gelirken, şehrin gelişimine paralel bu fiyatların artmaya devam edeceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı. 

O ilde konut fiyatları yüzde 100 den fazla arttı! Metrekare birim değeri 20 bin TL ye ulaştı!

Manisa’nın gözde ilçelerindeki konut fiyatları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Seda Sakallı, "Manisa merkez bölgesi olan Yunusemre ilçesi konut ve nüfus bakımından en yoğun ilçesi. Yunusemre ilçesinde yer alan Muradiye, Güzelyurt, Uncubozköy, Yeni mahalle ve Atatürk mahalleleri her kesime hitap eden yerleşim yerleri haline gelmiştir" diye konuştu ve Muradiye bölgesinin yeni gelişen konut bölgesi olması, sanayiye yakın konumu nedeniyle son yıllarda hızlı bir gelişim gösterdiğini vurguladı. 

İşte ayrıntılar...

Muradiye bölgesindeki eski yerleşim alanında genel olarak orta ve düşük gelire sahip aileler için üretilmiş konutların bulunduğunu aktaran Seda Sakallı, "Bu bölgede özellikle bahçeli, site içerisinde güvenliği olan, havuzlu yapılaşmalar bulunurken, sitelerin nitelikleri ve konumlarına göre birim değerleri 15.000-20.000 TL/m2 civarında olduğu ve son 1 yıl içinde yüzde 100 ve üzerinde artışlar olduğu gözlenmiştir" diye konuştu. 

4-5 katlı yapılarda konut değerleri  ne kadar? 

EVA Gayrimenkul Manisa Bölge Değerleme Uzman Yardımcısı Seda Sakallı, "Mahalle merkezinde bulunan genel olarak 4-5 katlı yapılarda yer alan konut ünitelerinin değerleri 8 bin ile 10 bin TL/metrekare civarında seyrederken, bu bölgede de geçen yılın aynı dönemlerine göre yüzde 100 üzerinde artış gerçekleşti" dedi ve son yıllarda Muradiye’de 1+1 dairelerin konum ve özelliklerine göre ortalama metrekare fiyatının 13 bin ile 15 bin TL, 3+1'lerin ortalama metrekare birin değerinin 12 bin  TL ile 13 bin TL, Villalar / Karaali Villaların olduğu bölgede metrekare birim değeri ortalama 18 bin ile 20 bin TL civarında değiştiğini dile getirdi.  

O ilde konut fiyatları yüzde 100 den fazla arttı! Metrekare birim değeri 20 bin TL ye ulaştı!

Konu ile ilgili açıklamasını "Birkaç sene öncesine kadar bu bölgede dairelerin metrekare birim fiyatı 4000-5000 TL civarında iken bugün geldiği seviye oldukça farklıdır. Bu artış halen sabit kalmayıp yükselmeye devam etmektedir" ifadelerini kullanarak sürdüren Sakallı, Güzelyurt mahallesinde ise konum ve büyüklüğüne göre metrekare birim değerinin ortalama 15 bin TL ile 16 bin TL civarında değiştiğini belirtti. Son 1 yıl içerisinde bölgede yer alan konut değerlerinin ise yüzde 100 yükseldiğini söyledi. 

"Uncubozköy mahallesi de yakın zamanda konut yapılaşmasının yoğun olduğu bir bölge" diyen Seda Sakallı, bölgede ortalama metrekare birim değerinin 13 bin TL ile 15 bin TL civarında değiştiğinin altını çizdi. "Bölgede kent ormanı ve dağ manzaralı villalar ise son dönemde üst gelir grubuna hitap etmektedir" açıklamasında bulunan Sakallı, bu bölgedeki konutların nitelikleri ve konumlarına göre metrekare değerlerinin  20 bin TL ile 25 bin TL'ye kadar yükseldiğini aktardı.

O ilde konut fiyatları yüzde 100 den fazla arttı! Metrekare birim değeri 20 bin TL ye ulaştı! 

Yeni mahalle bölgesi karma yapıların bulunduğu konut talebinin yoğun olduğu bir bölge olarak ön plana çıkarken, bölgede metrekare birim değeri ortalama 8 bin TL-10 bin TL civarında değişiyor.

Sakallı, Atatürk mahallesinin daha çok düşük ve orta gelirli ailelerin tercih ettiği bölge olduğunu dile getirdi. Sakallı, konuya ilişkin "Atatürk mahallesinde genel yapılaşma 4-5 katlı apartman tarzı yapılardan oluşmaktadır. Bölgede m2 birim değeri 7.000-8.000 TL civarında değişmektedir" ifadelerini kullandı. 

O ilde yabancıya konut satışına karşı imza kampanyası başlatıldı! 

Ev alacaklara müjde! Yeni uygulama için geri sayım başladı! 0,69 faizli kredi geliyor!

Konut kredisi kampanyası ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Düşük faizli kredi fiyatları yükseltir mi? Ev alacaklara şok!


Geri Dön